Biscuiti cu ciocolata (nasturei)

de anca_rm in Prajituri, 18 Sep 2013 | 1707 vizualizari

 

Acesti biscuiti trebuie sa recunosc sunt preferatii mei
Reteta o am de la nepoata mea care din pacate acum nu prea mai are timp sa gateasca

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 60 gr cacao
  • 250 gr unt
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 200 gr ciocolata alba
  • 4-5 linguri frisca lichida
Portii: 35
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu ciocolata (nasturei):

Faina o cernem impreuna cu praful de copt. Untul il scoatem din frigider si il lasam sa se inmoaie putin .


Untul ajuns la temperature camerei impreuna cu 100gr zahar si galbenusurile le amestecam pana obtinem o crema. Adaugam faina si cacao si framantam cu mana pana obtinem un aluat lipicos . Punem acest aluat in frigider intr-o folie de plastic si lasam 1 h.


In acest timp pregatim o tava , o tapetam cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade.


Scoatem aluatul din frigider si modelam cu mana bile de marimea dorita ( eu iau cam cat o nuca mare ) . Intr-o farfurie in care am pus zahar (50 gr ) punem bilele si le apasam usor facand in mijloc o groapa( nu pana cand ajunge la farfurie , numai putin deasupra ). Luam de acolo biscuitul si il punem in tava tapetata cu hartie.


Dam la cuptor . Dupa 10 minute scoatem tava din cuptor si mai apasam putin acolo unde a fost gaura. Dam din nou la cuptor pentru inca 5 minute .


Scoatem tava din cuptor si lasam biscuitii pe ea la racit .


Intr-o craticioara punem ciocolata alba cu frisca la topit. In fiecare gaura din biscuit punem cu lingurita ciocolata topita alba . Si lasam sa se raceasca .


Daca ii luati din tava si ii puneti suprapusi se vor lipi .

 

TIPS-URI

1

biscuiti buni langa o ceasca de cafea

2

buni pentru copii

3

sa luati in calcul si ora aceea pe care trebuie sa stea la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ciocolata (nasturei)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

anca_rm 1

19.09.2013, 15:30

Lavinia

anca_rm 1

19.09.2013, 15:30

Flavia

anca_rm 1

19.09.2013, 15:30

Lia , multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu ciocolata - Croissants