Ecler

de MOKUSKA in Prajituri, 3 Aug 2014 | 2889 vizualizari

 

INGREDIENTE

Gogosi

  • 450 g faina
  • 450 ml unt
  • 450 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 12 oua

Crema

  • 800 ml lapte
  • 12 oua
  • 300 g zahar
  • 200 g faina
  • 2 esente de vanilie
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler:

Prima data incepem sa pregatim crema. Punem la fiert laptele, lasam deoparte 100 ml rece. 

Amestecam galbenusurile cu zaharul, faina si laptele rece, varsam peste laptele dat in clocot si amestecam in continuu cu un tel sa nu se prinda 6-7 minute.(daca s-au format cocoloase, pana e fierbinte trebuie amestecat cu mixerul.) Luam vasul de pe foc, batem albusurile spuma cu praf de sare, amestecam cu crema si lasam pe baie de aburi inca 5 minute sa fiarba. 

Luam crema de pe foc, incorporam esenta de vanilie, o acoperim cu o folie alimentara din plastic si lasam sa se raceasca.

Dam drumul la cuptor sa se incalzeasca. 

Punem la fiert intr-o oala apa cu untul si sarea pana cand s-a topit untul.

Adaugam faina si amestecam foarte repede cu o ligura sa nu se lipeasca pana se incorporeaza bine. (6-7 minute)

Luam de pe foc amestecam putin cu mixerul sa se raceasca dupa care incepem sa adaugam ouale unul cate unul, amestecand cu mixerul foarte bine fiecare in parte, pana obtinem un aluat foarte fin.

Cu un posh formam gogosile lungi sau rotunde intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele (vor creste de 2 ori mai mari).

Introducem tava in cuptorul fierbinte la foc mediu spre mare si nu deschidem usa cuptorului, lasam sa se rumeneasca cca 20 minute, pana devin crocante.

Lasam si gogosile sa se raceasca, dupa care le taiem cate un capacel (nu se taie in doua in totalitate).

Umplem gogosile cu crema rece, dupa care ornam cu zahar pudra cu vanilie sau ciocolata topita,

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Adele 1

02.05.2015, 21:25

Zebra banuiesc ca ar fi 450 gr unt

Zebra 1

03.05.2015, 14:04

Multumesc Adele ! C.M.

MOKUSKA 1

04.05.2015, 08:53

Am topit untul si am masurat cantitatea ulterior.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!