Amandina cu ness

de Constelatialeu in Prajituri, 10 Sep 2014 | 3400 vizualizari

 

O tentativa de amandina,a iesit crema un pic mai moale,dar de buna,cica a fost buna....m-am inspirat de aici de pe bucataras,dar am uitat de la cine..vai de capul meu ca m-a napadit scleroza.....eu am deviat un pic de la reteta,poate de aceea nici nu mi-a iesit asa aspectoasa...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 1 praf de sare
  • Sirop
  • 150 g zahar
  • 500 ml apa
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • Crema
  • 4 oua
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • 4 lingurite ness
  • 3 lingurite zeaam de lamaie
  • Glazura
  • ciocolata de glazura de la Dr.Oetker
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina cu ness:

Blat :

Albusurile batute spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul, se mixeaza pana devin o bezea tare. Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza, apoi se incorporeaza in albusuri, se adauga cacaoa, faina si praful de copt. Se imparte compozitia in doua parti egale si se coc doua blaturi. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, 40/25 cm, se  pune compozitia si se da tava la cuptorul preincalzit. Sunt coapte dupa ce trec testul scobitorii. Se lasa la racit

Sirop :

Se arde zaharul se adauga apa si se lasa sa fiarba pana se dilueaza tot zaharul, la final adaugam zeama de lamaie. Se lasa la racit.

Crema :

Ouale amestecate cu zaharul se pun pe baie de abur si se amesteca pana incep sa se ingroase. Se adauga nessul dizolvat in 2 linguri de apa si ciocolata maruntita. Se amesteca pana se topeste ciocolata iar la final se adauga zeama de lamaie. Se lasa sa se raceasca bine si se adauga frisca batuta bine.

Asamblare :

In tava in care am copt blaturile punem folie alimentara, asezam primul blat si-l insiropam bine, apoi intindem jumatate din crema, asezam blatul doi, insiropat si el, deasupra restul de crema. Crema mea a fost un pic mai moale, dar data prajitura la rece se mai intareste. Se portioneaza si apoi se incalzeste glazura de ciocolata si se toarna pe fiecare bucatica in parte...

 

 

RETETA IN IMAGINI

Amandina cu ness-0
Amandina cu ness-1
Amandina cu ness-2
Amandina cu ness-3
Amandina cu ness-4
Amandina cu ness-5
Amandina cu ness-6
Amandina cu ness-7
Amandina cu ness-8
Amandina cu ness-9
Amandina cu ness-10
Amandina cu ness-11
Amandina cu ness-12
Amandina cu ness-13
Amandina cu ness-14
Amandina cu ness-15
Amandina cu ness-16

COMENTARII (22)

Rocsi

Rocsi 1

11.09.2014, 10:21

Mmmm, ia trimite cateva la pachet

MOKUSKA

MOKUSKA 1

11.09.2014, 14:08

vaaaai , tu de ce nu ma invitasi la o amandina?

Constelatialeu

Constelatialeu 1

11.09.2014, 17:02

Moku draga trebuia sa vi cu cadou,ca amandina s-a mancat la o nunta de argint....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!