Ecler cu crema de vanilie si frisca

de Sim0na in Prajituri, 14 Ian 2014 | 4100 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
  • 125 g faina
  • 50 g unt
  • 50 g ulei
  • 250 ml apa
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingura zahar
  • 3 oua
  • Pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte dulce
  • 200 g unt
  • Pentru ornat:
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler cu crema de vanilie si frisca:

Apa am pus-o la fiert impreuna cu uleiul, untul, zaharul si sarea. Cand a inceput sa clocoteasca, am adaugat faina toata  odata. Am amestecat bine-bine cu o lingura de lemn, pana aluatul se desprindea de pe fundul vasului. Am lasat aluatul sa se racoreaca putin, apoi am adaugat ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Cu ajutorul unui pos, am spritat aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mic pentru cca 20-25 minute. Apoi am oprit focul si am lasat cojile in cuptor pentru inca vre-o 30 minute. Am lasat cojile sa se raceasca bine.

Intre timp am pregatit crema: am frecat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana s-a albit si a devenit ca o crema. Am pus faina in ploaie, si am amestecat bine. Treptat am incorporat laptele si am pus vasul pe foc mic, lasand sa fiarba pana s-a ingrosat ca o budinca. Am adaugat untul taiat cubulete si am amestecat pana s-a topit, rezultand cu crema legata. Am lasat crema sa se raceasca.

Smantana impreuna cu zaharul vanilat le-am batut cu mixerul, pana s-a intarit.

Cojile le-am taiat pe lung, iar pe partea de jos, cu posul am pus un strat de crema si unul de frisca. Am acoperit cu cealalta jumatate, am pudrat cu zahar vanilat si le-am dat la rece.

Am papat cu mare pofta!!

Sursa: Miha (http://www.dulciurifeldefel.ro/eclere-cu-crema-de-vanilie-si-frisca/)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere