Eclere

de meosiris in Prajituri, 28 Ian 2011 | 10120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 1 pahar ulei
  • 2 pahare apa
  • 2 pahare faina
  • 7 oua.
  •   Ingrediente crema:
  • 1 l lapte (1,5 l lapte-pentru cine vrea eclerul cu mai multa crema)
  • 11 linguri zahar
  • 10 linguri amidon
  • 150g stafide
  • 200g unt
  • rom, vanilie
  • 200g ciocolata+ 4 linguri ulei.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Se pune la fiert apa impreuna cu uleiul. Cand incepe sa fiarba se adauga faina si se amesteca repede.

Se ia de pe foc aluatul si se lasa sa se mai raceasca un pic

Cand aluatul e putin caldut, incep sa se adauge ouale, unul cate unul iar dupa fiecare se amesteca pana e incorporat bine in aluat.

Punem aluatul intr-un sprit de ornat si turnam forme in tava tapetata cu hartie de copt.

Le coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic pana sunt gata...umflate si rumenite frumos.

Pentru crema amestecam zaharul si amidonul.

Turnam laptele si amestecam bine, apoi asezam vazul pe foc si amestecam pana incepe sa se ingroase.

Luam vasul de pe foc si amestecam in crema stafidele care au fost tinute in prealabil in esenta de rom si untul. Amestecam foarte bine pana ce se topeste untul. Adaugam esente(dupa gust).

Taiem in doua cojile de ecler si le umplem cu crema.
In cele din urma, dupa ce toate eclerele sunt umplute, topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu uleiul si turnam peste eclere.
Le tinem la rece cateva ore inainte de a fi servite.
Au fost delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu ciocolata si topping de fructe de padure