Eclere

de meosiris in Prajituri, 28 Ian 2011 | 6007 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 1 pahar ulei
  • 2 pahare apa
  • 2 pahare faina
  • 7 oua.
  •   Ingrediente crema:
  • 1 l lapte (1,5 l lapte-pentru cine vrea eclerul cu mai multa crema)
  • 11 linguri zahar
  • 10 linguri amidon
  • 150g stafide
  • 200g unt
  • rom, vanilie
  • 200g ciocolata+ 4 linguri ulei.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Se pune la fiert apa impreuna cu uleiul. Cand incepe sa fiarba se adauga faina si se amesteca repede.


Se ia de pe foc aluatul si se lasa sa se mai raceasca un pic


Cand aluatul e putin caldut, incep sa se adauge ouale, unul cate unul iar dupa fiecare se amesteca pana e incorporat bine in aluat.


Punem aluatul intr-un sprit de ornat si turnam forme in tava tapetata cu hartie de copt.


Le coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic pana sunt gata...umflate si rumenite frumos.


Pentru crema amestecam zaharul si amidonul.


Turnam laptele si amestecam bine, apoi asezam vazul pe foc si amestecam pana incepe sa se ingroase.


Luam vasul de pe foc si amestecam in crema stafidele care au fost tinute in prealabil in esenta de rom si untul. Amestecam foarte bine pana ce se topeste untul. Adaugam esente(dupa gust).


Taiem in doua cojile de ecler si le umplem cu crema.

In cele din urma, dupa ce toate eclerele sunt umplute, topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu uleiul si turnam peste eclere.

Le tinem la rece cateva ore inainte de a fi servite.

Au fost delicioase!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Bunica 1

29.01.2011, 15:37

Sunt delicioase !

adasev12 1

29.01.2011, 18:45

bune imi plac mult si mie eclerele

mena29 1

29.01.2011, 22:37

vreau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mississippi mud pie