Eclere

de Gina_Cristina in Prajituri, 19 Ian 2012 | 8505 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 5 oua
  • 200 gr faina
  • un varf de cutit de sare
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 300-350 ml frisca
  • 100-150 gr ciocolata menaj
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Se pun apa, uleiul si sarea la fiert. Cand a inceput sa fiarba se adauga faina si se ia de pe foc. Se invarte bine pentru a se omogeniza compozitia, dupa care se adauga ouale pe rand (dupa fiecare ou se amesteca bine pana se omogenizeaza).


Se unge tava sau tavile si se incepe operatiunea de spritare (se poate cu un cornet sau o punga taiata intr-un colt cat sa intre degetul mare,aproximativ). Se dau la cuptorul incalzit si se coc cca 20 minute, la foc potrivit. Dupa ce s-au racit se iau bucatile pe rand si se taie in jumate dupa care se pune un rand de budinca,iar peste budinca se pune un rand de frisca.


Se topeste ciocolata menaj cu 2 linguri de ulei la foc mic, iar dupa ce s-a topit se ia o lingurita mica si se glazureaza.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Gina_Cristina 1

23.01.2012, 20:55

multumesc frumos.

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 12:23

foarte bune

Gina_Cristina 1

11.04.2012, 19:09

multumesc frumos.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata