Eclere

de Gina_Cristina in Prajituri, 19 Ian 2012 | 8357 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 5 oua
  • 200 gr faina
  • un varf de cutit de sare
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 300-350 ml frisca
  • 100-150 gr ciocolata menaj
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Se pun apa, uleiul si sarea la fiert. Cand a inceput sa fiarba se adauga faina si se ia de pe foc. Se invarte bine pentru a se omogeniza compozitia, dupa care se adauga ouale pe rand (dupa fiecare ou se amesteca bine pana se omogenizeaza).


Se unge tava sau tavile si se incepe operatiunea de spritare (se poate cu un cornet sau o punga taiata intr-un colt cat sa intre degetul mare,aproximativ). Se dau la cuptorul incalzit si se coc cca 20 minute, la foc potrivit. Dupa ce s-au racit se iau bucatile pe rand si se taie in jumate dupa care se pune un rand de budinca,iar peste budinca se pune un rand de frisca.


Se topeste ciocolata menaj cu 2 linguri de ulei la foc mic, iar dupa ce s-a topit se ia o lingurita mica si se glazureaza.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Gina_Cristina 1

23.01.2012, 20:55

multumesc frumos.

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 12:23

foarte bune

Gina_Cristina 1

11.04.2012, 19:09

multumesc frumos.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie