Eclere

de deyutzky in Prajituri, 22 Mar 2012 | 3190 vizualizari

 

M-am inspirat din retetele voastre de pe aici :D...e prima data cand fac eclere...au iesit tare buune....va invit sa gustati!

 

INGREDIENTE

  • Pt cojile de eclere:
  • 1 cana cu apa
  • 1/2 cana de ulei
  • un praf de sare
  • 1 cana faina
  • 4 oua
  • Crema:
  • 1/2 cana de zahar
  • 1/2 pachet de unt (adica 100 gr)
  • 4 linguri de faina
  • 500 ml lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 100 ciocolata cu lapte
  • 2-3 linguri de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Cojile de eclere:


Intr-o craticioara punem apa cu uleiul si cu sarea la foc mic. Cand incepe sa fiarba punem faina si amestecam continuu pana se incorporeaza bine. Lasam aceasta compozitie la racit, iar cand este racita bine se adauga rand pe rand ouale amestecand bine pana se formeaza o pasta. Punem compozitia intr-un pos si formam bastonase intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem tava la cuptor la foc mediu timp de cca.30 de min pana se rumenesc...dupa care se scot si se lasa la racit.


Crema:


Intr-un vas punem untul impreuna cu zaharul, la foc mic pana se dizolva. Adaugam treptat faina si amestecam bine pt a nu se forma cocoloase dupa care adaugam si laptele + esenta de vanilie si amestecam continuu pana se ingroasa apoi lasam la racit.


Glazura:


Intr-un vas topim ciocolata impreuna cu untul si amestecam bine pana ce se formeaza sosul de ciocolata.


Dupa ce cojile de eclere s-au racit le taiem in jumatate si le umplem cu crema apoi le ornam cu sosul de ciocolata si le dam la rece.







 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

diana_k 1

23.03.2012, 21:41

Alinutza80 1

29.03.2012, 18:58

deyutzky 1

29.03.2012, 23:25

diana, alinutza...va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Mini eclere cu budinca de vanilie