Eclere

de raluka93 in Prajituri, 3 Mar 2014 | 1974 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 350 g faina
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 1 cana apa
  • 75 ml ulei
  • Crema vanilie
  • 1 l lapte
  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri faina
  • 1 pachet unt
  • esenta de vanilie
  • Glazura
  • 300 g ciocolata neagra de menaj
  • 3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Aluat: se pune apa la fiert, se adauga uleiul si sarea iar la sfarsit, faina cernuta.Se amesteca bine si se da deoparte sa se raceasca la temperatura camerei.Dupa ce s-a racit, se adauga cate un ou pe rand, se amesteca bine si se obtine un aluat moale.Se toarna cu ajutorul unui pos in tava sub forma de bastonase si se baga in cuptorul incins la 180 grade.


Crema:Intr-o cratita se freaca ouale cu zaharul, se pune faina,apoi se subtiaza cu lapte si se fierbe pana se ingroase mestecand incontinuu iar la final punem untul si esenta de vanilie si amestecam pana se topeste untul,lasam la rece.


Glazura:Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se amesteca cu ulei.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

raluka93 1

25.04.2014, 17:23

tanyapatap 1

28.04.2014, 19:23

Andreea Caroline 1

26.09.2014, 16:09

Cele mai bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Minieclere (reteta de cofetarie)