Eclere cu budinca de vanilie si ciocolata

de Crista_Luca in Dulciuri, 9 Oct 2010 | 17183 vizualizari

 

inca de mica mancam eclere .... si sotul meu le adora .... asa ca uite-le :D

 

INGREDIENTE

  • 150 gr faina
  • 80 gr unt
  • 125 ml lapte
  • 125 ml apa
  • putina sare
  • 4 oua
  • frisca lichida
  • 1 budinca vanilie
  • 1 budinca ciocolata
  • 1 ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu budinca de vanilie si ciocolata:

Intr-o craticioara se amesteca laptele cu apa, untul, sarea si se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba se adauga faina amestecand mereu pana se formeaza o pasta mai groasa. Se pune aceasta compozitie intr-un bol mai mare si se incorporeaza pe rand ouale.

Cu aceasta compozitie se formeaza eclerele, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ,cum doriti, eu as fi vrut sa le fac mai mari si ca niste floricele, dar din cauza ca sprite-ul nu isi facea treaba cum trebuia, mi-au iesit niste forme rotunde :((.Se lasa la cuptorul incins la 200 gr pt 30-45 minute. Se scot din tava si se lasa la racit.

Intre timp se face budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic, la fel cea de ciocolata, si frisca la fel.

Cand s-au racit eclerele, se taie se adauga budinca , frisca si se orneaza cu ciocolata topita inainte.

Se orneaza cum doriti voi, !

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu budinca de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Crista_Luca 1

24.10.2010, 16:02

mersi oany

oana_d 1

04.12.2010, 18:33

Arata foarte bine, mi-am propus si eu zilele astea, fie ce-o fi (diabetul ) sa fac niste eclere cu indulcitor, sa vad ce-o iesi. Tare mi-ai facut pofta cu pozele astea

Crista_Luca 1

05.12.2010, 09:24

oana ..mersi ..sa sti ca sunt foarte bune .. ai grija cu diabetul .....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si nuca ~nr. 100~