Eclere cu budinca de vanilie si ciocolata

de Crista_Luca in Dulciuri, 9 Oct 2010 | 12865 vizualizari

 

inca de mica mancam eclere .... si sotul meu le adora .... asa ca uite-le :D

 

INGREDIENTE

  • 150 gr faina
  • 80 gr unt
  • 125 ml lapte
  • 125 ml apa
  • putina sare
  • 4 oua
  • frisca lichida
  • 1 budinca vanilie
  • 1 budinca ciocolata
  • 1 ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu budinca de vanilie si ciocolata:

Intr-o craticioara se amesteca laptele cu apa, untul, sarea si se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba se adauga faina amestecand mereu pana se formeaza o pasta mai groasa. Se pune aceasta compozitie intr-un bol mai mare si se incorporeaza pe rand ouale.


Cu aceasta compozitie se formeaza eclerele, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ,cum doriti, eu as fi vrut sa le fac mai mari si ca niste floricele, dar din cauza ca sprite-ul nu isi facea treaba cum trebuia, mi-au iesit niste forme rotunde :((.Se lasa la cuptorul incins la 200 gr pt 30-45 minute. Se scot din tava si se lasa la racit.


Intre timp se face budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic, la fel cea de ciocolata, si frisca la fel.


Cand s-au racit eclerele, se taie se adauga budinca , frisca si se orneaza cu ciocolata topita inainte.


Se orneaza cum doriti voi, !


pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu budinca de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (36)

Crista_Luca 1

24.10.2010, 16:02

mersi oany

oana_d 1

04.12.2010, 18:33

Arata foarte bine, mi-am propus si eu zilele astea, fie ce-o fi (diabetul ) sa fac niste eclere cu indulcitor, sa vad ce-o iesi. Tare mi-ai facut pofta cu pozele astea

Crista_Luca 1

05.12.2010, 09:24

oana ..mersi ..sa sti ca sunt foarte bune .. ai grija cu diabetul .....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

RETETA RECOMANDATA
Cataif