Eclere cu crema de ciocolata alba si nuca de cocos

de Angelina_Elena in Prajituri, 2 Oct 2013 | 4036 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat eclere:
  • 500 ml apa
  • 200 ml ulei
  • 250 g faina
  • 6 oua mari (sau 8 mici)
  • 1 praf de sare
Crema de ciocolata alba si nuca de cocos:
  • 1,5 l lapte
  • 200 g ciocolata alba Milka
  • 150 g fulgi de nuca de cocos
  • 6 linguri cu varf de faina
  • 200 g zahar
Glazura de ciocolata:
  • 1 ciocolata cu lapte Milka
  • 1 ciocolata amaruie Milka
  • 5 linguri lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de ciocolata alba si nuca de cocos:

Aluat:

Intr-o oala punem apa, uleiul si praful de sare.

Punem oala pe foc, lasam sa dea intr-un clocot, apoi dam oala de-o parte.

Adaugam faina cernuta si amestecam energic.

Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand foarte bine dupa fiecare.

Obtinem un aluat ca o pasta, pe care il punem intr-un posh cu varf mare.

Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi formam eclerele si le coacem la foc mare 15-20 de minute, pana se rumenesc frumos.  

Cat timp eclerele se coc NU trebuie sa deschidem deloc usa cuptorului, deoarece riscam sa se lase!!!

Crema de ciocolata alba si nuca de cocos:

Intr-o cratita punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Punem vasul la foc mic, adaugam ciocolata alba rupta bucatele si lasam sa fiarba amestecand continuu cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.

Adaugam apoi fulgii de nuca de cocos si lasam budinca sa se raceasca.

Asamblare:

Taiem eclerele pe jumatate, apoi le umplem cu crema.

Topim ciocolata impreuna cu laptele in cuptorul cu microunde.

Glazuram eclerele, apoi le lasam putin pentru ca ciocolata sa se intareasca.

Le tinem la rece pana la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de ciocolata alba si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

diana_k 1

04.10.2013, 21:40

bianca92 1

07.10.2013, 22:18

trebuie neaparat sa le incerc Orice reteta care contine cocos e o mare tentatie pentru mine....iar faptul ca aici e vorba de eclere...cu siguranta o sa fac si eu asa ceva. Multumim pentru reteta

Angelina_Elena 1

07.10.2013, 23:07

Bianca, eu postez cu mare drag! Sper din suflet sa-ti placa si te astept cu impresii dupa ce le incerci!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere