Eclere cu crema de ciocolata alba si nuca de cocos

de Angelina_Elena in Prajituri, 2 Oct 2013 | 1903 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat eclere:
  • 500 ml apa
  • 200 ml ulei
  • 250 g faina
  • 6 oua mari (sau 8 mici)
  • 1 praf de sare
Crema de ciocolata alba si nuca de cocos:
  • 1,5 l lapte
  • 200 g ciocolata alba Milka
  • 150 g fulgi de nuca de cocos
  • 6 linguri cu varf de faina
  • 200 g zahar
Glazura de ciocolata:
  • 1 ciocolata cu lapte Milka
  • 1 ciocolata amaruie Milka
  • 5 linguri lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de ciocolata alba si nuca de cocos:

Aluat:


Intr-o oala punem apa, uleiul si praful de sare.


Punem oala pe foc, lasam sa dea intr-un clocot, apoi dam oala de-o parte.


Adaugam faina cernuta si amestecam energic.


Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand foarte bine dupa fiecare.


Obtinem un aluat ca o pasta, pe care il punem intr-un posh cu varf mare.


Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi formam eclerele si le coacem la foc mare 15-20 de minute, pana se rumenesc frumos.


Cat timp eclerele se coc NU trebuie sa deschidem deloc usa cuptorului, deoarece riscam sa se lase!!!


Crema de ciocolata alba si nuca de cocos:


Intr-o cratita punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.


Punem vasul la foc mic, adaugam ciocolata alba rupta bucatele si lasam sa fiarba amestecand continuu cu telul pentru a nu se forma cocolosi.


Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.


Adaugam apoi fulgii de nuca de cocos si lasam budinca sa se raceasca.


Asamblare:


Taiem eclerele pe jumatate, apoi le umplem cu crema.


Topim ciocolata impreuna cu laptele in cuptorul cu microunde.


Glazuram eclerele, apoi le lasam putin pentru ca ciocolata sa se intareasca.


Le tinem la rece pana la servire.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de ciocolata alba si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

diana_k 1

04.10.2013, 21:40

bianca92 1

07.10.2013, 22:18

trebuie neaparat sa le incerc Orice reteta care contine cocos e o mare tentatie pentru mine....iar faptul ca aici e vorba de eclere...cu siguranta o sa fac si eu asa ceva. Multumim pentru reteta

Angelina_Elena 1

07.10.2013, 23:07

Bianca, eu postez cu mare drag! Sper din suflet sa-ti placa si te astept cu impresii dupa ce le incerci!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere