Eclere cu crema de cocos

de anca_rm in Prajituri, 17 Mar 2015 | 6082 vizualizari

 

Eclerele mie imi sunt foarte dragi, imi place sa le fac si imi place si mai mult sa le mananc. Acest aluat se poate servi si cu umplutura sarata si vor arata tare bine pe masa alaturi de alte aperitive. Dar dulci si cu crema de vanilie sau cocos vor fi bestiale si vor disparea rapid de pe farfurie.

 

INGREDIENTE

  • Pt aluatul :
  • -125 gr faina
  • -100 gr ulei sau margarina
  • -250 ml apa
  • -putina sare
  • -3 oua mari
  • Pt crema :
  • -500 ml lapte
  • -125 gr (5linguri) zahar
  • -100gr (3linguri) faina
  • -150 gr nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de cocos:

Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa, grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina amestecand energic. Trecem din nou pe foc si amestecam  pana cand aluatul se dezlipeste de cratita (atentie sa nu se arda). Oprim focul si lasam  sa se racoreasca. Cand este aprope rece se adauga ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare .

Pe o tava mare tapetata cu hartie de copt vom pune gramajoare de aluat ( cu lingurita sau cu un pos), lasati distanta intre ele deoarece vor creste la cuptor.

Punem tava in cuptorul preincalzit la 200 grade .

Atentie mare: dupa 10 minute dupa ce le-am introdus reducem focul (de la 200 la 180 grade), si nu deschidem cuptorul in primele 20 minute . Trebuie coapte cam 30 minute, nu mai putin .

Crema :

Intr-o oala punem faina cu putin lapte si zaharul si le amestecam bine ca sa nu fie gogoloase de faina. Adaugam restul de lapte, omogenizam foarte bine si punem pe foc mic pana se ca si o budinca . Luam de pe foc si adaugam nuca de cocos, omogenizam si lasam ca nuca de cocos sa se hidrateze.

Umplem eclerele si le punem la rece pe un platou acoperite cu o folie ca sa nu se usuce. Innainte de servire se pot orna cu crema , frisca simpla sau ciocolata .

Aluatul copt se poate pastra mai mult timp in hartii de plastic inchise ermetic sau congelate . 

TIPS-URI

1

respecatati timpul de coacere si nu deschideti cuptorul, altfel se vor lasa si nu vor fi bune

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Panacris 1

17.03.2015, 19:45

Rocsi 1

17.03.2015, 21:41

Am auzit ca ai eclere, am venit sa servesc!

dantes 1

18.03.2015, 08:38

Delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie