Eclere cu crema de vanilie

de nadiuta123 in Prajituri, 2 Feb 2012 | 2726 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU COJI:
  • 250 ml apa,
  • 100 gr margarina,
  • sare,
  • 7 linguri faina,
  • 3 oua
  • Ingrediente pentru crema de vanilie:
  • 400 ml lapte,
  • 3 linguri faina,
  • 5 linguri zahar,
  • vanilie,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 2 oua,
  • 3 linguri margarina(unt).
  • Glazura:
  • 3 linguri de lapte
  • jumatate de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

COJILE: Se pune apa la fiert cu margarina se lasa pana se topeste margarina.Se adauga faina si sarea.Faina se amesteca bine cu telul .In timp ce amesteci faina se da cratita jos de pe foc amestecand bine si se lasa la racit. Cand s-a racit se adauga ouale unul cate unul amestecand bine sa se omogenizeze compozitia.


Intr-o tava acoperita cu hartie de prajituri. Se ia o punga si se adauga compozitia formandu-se bastonase potrivite si se da la cuptor sa se coaca.


CREMA DE VANILIE: Intr-o craticioara se adauga ouale si zaharul se bat un pic se adauga laptele si faina untul si se da la foc amestecand continuu fara a lasa sa faca cocoloase. Cand devine groasa se da jos de pe foc si se lasa la racit.


GLAZURA: Intr-un ibric se pun 3 linguri de lapte si se pune pe foc se rupe in bucatele jumatate de ciocolata si se adauga peste lapte pe foc lasand sa se topeasca.


Se iau eclerele reci si se taie in jumatati se umplu la mijloc cu crema de vanilie si se acopera cu partea superioara a eclerului. Se orneaza cu ciocolata. Foarte usor de facut dar mai usor de mancat:D

 

TIPS-URI

1

Glazura se poate face si cu ciocolata alba

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

02.02.2012, 21:19

buneeee

Lau 1

03.02.2012, 08:42

place

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu budinca de vanilie