Tarta cu capsuni

de Brindusa in Prajituri, 17 Oct 2011 | 3084 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta 
  • 150 g faina
  • 60 g unt
  • 1 praf de sare
  • 3-4 linguri de apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 500 g capsuni
  • 150 g zahar
  • 200 g mascarpone
  • 300 g branza dulce de vaci
  • 1 lingurita gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

In cuva robotului (sau se poate amesteca cu mana) pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece


Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format. Scoate coca din cuva si inveleste-o in folie de plastic. Pune-o in frigider minim 30 minute. Cand ai scos coca din frigider, incalzeste cuptorul la 190 C


Pe masa data putin cu faina intinde coca cu sucitorul, pana cand e destul de mare sa acopere tava de tarta


Pune coca in tava, apasand bine pe curbele de pe margine. Inteapa-i fundul din loc in loc cu o furculita. Pune hartie de copt pe fundul tartei si umple-o cu boabe de fasole. Modul acesta de a coace tarta se numeste "in orb" si se face asa pentru ca fundul tartei sa nu se umfle si sa se deformeze.


Coace tarta 15 minute la 180 C. Scoate hartia si fasolea si mai coace tarta inca 10 minute, pana cand capata o culoare aurie.


In acest timp prepara umplutura: Pastreaza o parte din capsuni, ca sa ornezi tarta. Pe restul paseaza-le cu un blender. Trece-le printr-o sita deasa.


Amesteca sosul de capsuni cu zaharul si inalzeste-l putin, ca sa se topeasca zaharul. Lasa la racit pana cand atinge temperatura corpului. Adauga gelatina si amesteca bine pana ce aceasta se omogenizeaza.


Pune branza de vaci in blender si paseaz-o bine. Adauga smantana. Amesteca.


Pune amestecul branza- smantana in sosul de capsuni si omogenizeaza. Pune crema la rece.


Scoate crusta de tarta din frigider si las-o la racit. Toarna crema de capsuni in ea si orneaz-o cu capsunile pastrate. Pune tarta in frigider pana a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mirela0911 1

18.10.2011, 18:50

ce bunatate

MIUTA 1

19.10.2011, 12:31

Lau 1

20.10.2011, 21:15

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si capsuni