Eclere cu crema de vanilie

de angyb in Prajituri, 12 Mar 2013 | 9202 vizualizari

 

INGREDIENTE

Cojile:
  • 125g faina alba
  • 250ml apa
  • 100 ml ulei
  • 3 oua
  • un praf de sare
Crema:
  • 2 oua
  • 60g amidon
  • 700 ml lapte
  • 100g zahar
  • 400 ml frisca
Glazura:
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 50g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Punem la fiert apa ,uleiul si un praf de sare.Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.Punem din nou cratita la foc mic si amestecam pana cand se desprinde de pe fundul cratitei.

Lasam sa se raceasca dupa care adaugam ouale amestecand dupa fiecare pana cand se omogenizeaza. Cu ajutorul unui pos  facem bastonase intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul praincalzit aproximativ 30 de minute pana cand cojile se rumenesc.

Crema: Amestecam ouale cu amidonul esenta de vanilie si un pic de lapte.Lapte ramas il punem la fiert .Cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de oua si lasam sa fiarba pana cand se ingroasa amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam zaharul. Cand crema s-a racit adaugam 200 ml de frisca batuta spuma .

Cand cojile s-au racit le taiem in doua le umplem cu crema de vanilie si cu restul de frisca batuta spuma .

Le decoram cu glazura de ciocolata (topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu vanilie