Eclere cu crema de vanilie

de angyb in Prajituri, 12 Mar 2013 | 6543 vizualizari

 

INGREDIENTE

Cojile:
  • 125g faina alba
  • 250ml apa
  • 100 ml ulei
  • 3 oua
  • un praf de sare
Crema:
  • 2 oua
  • 60g amidon
  • 700 ml lapte
  • 100g zahar
  • 400 ml frisca
Glazura:
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 50g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Punem la fiert apa ,uleiul si un praf de sare.Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.Punem din nou cratita la foc mic si amestecam pana cand se desprinde de pe fundul cratitei.


Lasam sa se raceasca dupa care adaugam ouale amestecand dupa fiecare pana cand se omogenizeaza. Cu ajutorul unui pos facem bastonase intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul praincalzit aproximativ 30 de minute pana cand cojile se rumenesc.


Crema: Amestecam ouale cu amidonul esenta de vanilie si un pic de lapte.Lapte ramas il punem la fiert .Cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de oua si lasam sa fiarba pana cand se ingroasa amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam zaharul. Cand crema s-a racit adaugam 200 ml de frisca batuta spuma .


Cand cojile s-au racit le taiem in doua le umplem cu crema de vanilie si cu restul de frisca batuta spuma .


Le decoram cu glazura de ciocolata (topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

silvi0ara 1

13.03.2013, 10:25

Lau 1

15.03.2013, 16:46

GJ203702390 1

23.06.2013, 08:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Desert Choux a la Creme