Eclere cu crema vanilie sau lamaie

de marcelika in Prajituri, 21 Feb 2013 | 3688 vizualizari

 

sunt preferatele familiei mele si sper din tot sufletul sa va placa!
eu am facut compozitie dubla si am umplut frigiderul de craciun, spre bucuria familiei !

 

INGREDIENTE

  • compozitie eclere:
  • o cana ulei (sau untura )
  • o cana si jumatate apa
  • doua cani faina
  • 10 oua
  • putina sare
  • crema:
  • 1 litru lapte
  • 1 pachet margarina
  • 5 linguri faina
  • o cana zahar
  • esenta de lamaie sau rom
  • glazura:
  • ciocolata menaj (300 g)
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema vanilie sau lamaie:

Se face crema de vanilie/lamaie prima data pentru a se raci:


Se pune la fiert 3/4 din lapte impreuna cu zaharul si margarina. Separat intr-un castron se pune restul de lapte cu faina si se amesteca. In timp ce fierbe pe foc laptele se adauga "şodoul" din lapte si faina peste si se amesteca energic cu telul pentru a nu se forma cocoloase (eu am pus 5 linguri mai pline cu faina).


Se lasa la rece, abia cand se raceste se adauga esenta de rom/lamaie , dupa preferinte...Eu am folosit esenta rom si razatura de lamaie, in combinatie, a fost placuta la gust.


Aluat eclere:


Se pune la foc apa, uleiul sau untura si sarea. Cand incepe sa fiarba punem toata faina dintr-o data si amestecam energic. Lasam 10 minute sa se mai raceasca, adaugam pe rand cate un ou si amestecam permanent. Compozitia finala trebuie sa fie de consistenta unei creme groase.


Se umple posul cu compozitie si se " toarna" in tava eclerele (lungi de 6-7 cm sau choux-uri rotunde ). Se introduc in cuptorul incins. ATENTIE ! NU se umbla la cuptor decat dupa ce incep sa miroasa si se observa prin geam ca sunt umflate si au o crusta aurie.


Se lasa sa se raceasca pe un gratar si se taie pe latura cea mare pe orizontala doar pe jumatate, adica se taie un capac dar nu de tot. Se umplu cu crema (tot cu posul), daca nu va descurcati sa tineti in mana stanga coaja de ecler si in drepta sa aveti posul cu crema, puteti sa la umpleti cu lingura, nu e problema.


Se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga 3-4 linguri de ulei pentru luciu, se amesteca continuu pentru a nu se lipi cumva de vas si se trec eclerele prin glazura. Se pot orna cu frisca....eu nu am mai avut timp, le-am lasat asa de data aceasta.


POFTA BUNA !



 

TIPS-URI

1

daca am fost in criza de timp am folosit crema de vanilie sau de lamaie de la dr oetker......e ft buna!

2

din aceasta compozitie si pot face mini-eclere si choux a la creme

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema vanilie sau lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

- TABITA - 1

23.02.2013, 05:33

alinaelena 1

25.03.2013, 17:16

marcelika 1

19.08.2013, 23:16

va multumesc frumos !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Furnicuta
  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere