Eclere cu vanilie si ciocolata

de alinutzika in Prajituri, 29 Ian 2012 | 3701 vizualizari

 

Foarte bune!

 

INGREDIENTE

Pt coji:

  • 100 g unt
  •  1 lingurita de zahar
  •  1 praf de sare
  •  125 g faina
  •  4 oua
  •  250 ml apa

Pt umplutura:

  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte

Pt glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 3-4 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu vanilie si ciocolata:

Cojile:


Puneti la fiert apa+untul+ zaharul + sarea si lasati sa fiarba. Luati vasul deoparte si adaugati faina. Amestecati bine. Cand compozitia e calduta, adaugati pe rand ouale, unul cate unul si mixati bine dupa fiecare.


Puneti compozitia intr-un posh si turnati aluatul obtinut pe hartia de copt, in forma si lungimea


dorita. Coaceti cojile la 180 grade, pt aprox. 25 minute. Cand sunt reci, le taiati pe orizontala.


Crema:


Frecati galbenusurile cu zaharul si vanilia.


Puneti amidonul in 50 ml de lapte rece si amestecati pana se dizolva. Restul de lapte puneti-l intr-o oala si incalziti-l apoi adaugati-l, putin cate putin, peste crema de ou. Adaugati si laptele cu amidon si amestecati, apoi fierbeti totul pe foc pana se ingroasa.


Umpleti cojile cu crema obtinuta. Eu am pus in putina budinca si cacao, ca sa diversific culorile...:))


Glazura


Se topeste ciocolata cu frisca la microunde si se orneaza dupa preferinta. Eu am presarat si nuca de cocos la unele sau dungulite de ciocolata alba.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

diana_k 1

02.03.2012, 20:18

la multi ani alinutzika!!

silvi0ara 1

02.03.2012, 21:01

La multi ani! sanatosi si frumosi.

alinutzika 1

05.03.2012, 15:09

multumesc!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu pudding de vanilie