Rasturnata cu capsuni si cereale cu ciocolata

de Valclaudia in Prajituri, 12 Iun 2016 | 639 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mari de casa
  • 7 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 5 linguri zahar tos
  • 5 linguri apa minerala
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • un praf de sare
  • 1/4 plic praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • cca 100gr. cereale cu ciocolata si stafide
  • cca 500 gr. capsuni maricei
  • 1 lingur gris
  • 2 linguri zahar pudra
  • pentru servit: frisca batuta si capsuni proaspeti
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu capsuni si cereale cu ciocolata:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Separam ouale.


Albusurile le batem spuma cu praful de sare, apoi lasam spuma deoparte.


Galbenusurile le frecam zu zaharul pana isi dubleaza volumul.


Mixand incontinuu, adaugam uleiul in fir subtire.


Apoi adaugam apa minerala, lingura dupa lingura + praful de copt stins in zeama de lamaie si esenta de vanilie.


In compozitie incorporam apoi faina si spuma de albusuri, adaugandu-le alternativ.


Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt.


Asezam cerealele cu stafide si bucatele de ciocolata pe fundul tavii, nivelam cu mana, asezam capsuni proaspeti din loc in loc,cu spatiu intre ei pentru a lasa loc compozitiei de blat sa se scurga printre fructe si cereale.


Peste capsuni presaram o mana de gris, acesta avand rolul de a absorbi lichidul care se scurge din capsuni in timpul coptului.


Tava se da la cuptor pentru 35 minute (eu am folosit functia de coacere cu ventilatie).


Facem testul cu scobitoarea, scoatem prajitura din cuptor, apoi o rasturnam asa fierbinte pe un platou peste care am presarat putin zahar tos in prealabil.


Indepartam hartia de copt cat prajitura este fierbinte, apoi pudram rasturnata cu zahar pudra.


Lasam la racit,portionam si servim cu frisca lichida si capsuni proaspeti.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu capsuni si cereale cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

stefy_a 1

13.06.2016, 08:52

delicioasa!

AndrutzaP 1

13.06.2016, 09:26

noiinbucatarie 1

13.06.2016, 22:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Minichecuri cu portocala