Rasturnata cu capsuni si cereale cu ciocolata

de Valclaudia in Prajituri, 12 Iun 2016 | 2329 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mari de casa
  • 7 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 5 linguri zahar tos
  • 5 linguri apa minerala
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • un praf de sare
  • 1/4 plic praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • cca 100gr. cereale cu ciocolata si stafide
  • cca 500 gr. capsuni maricei
  • 1 lingur gris
  • 2 linguri zahar pudra
  • pentru servit: frisca batuta si capsuni proaspeti
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu capsuni si cereale cu ciocolata:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Separam ouale.

Albusurile le batem spuma cu praful de sare, apoi lasam spuma deoparte.

Galbenusurile le frecam zu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Mixand incontinuu, adaugam uleiul in fir subtire.

Apoi adaugam apa minerala, lingura dupa lingura + praful de copt stins in zeama de lamaie si esenta de vanilie.

In compozitie incorporam apoi faina si spuma de albusuri, adaugandu-le alternativ.

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt.

Asezam cerealele cu stafide si bucatele de ciocolata pe fundul tavii, nivelam cu mana, asezam capsuni proaspeti din loc in loc,cu spatiu intre ei pentru a lasa loc compozitiei de blat sa se scurga printre fructe si cereale.

Peste capsuni presaram o mana de gris, acesta avand rolul de a absorbi lichidul care se scurge din capsuni in timpul coptului.

Tava se da la cuptor pentru 35 minute (eu am folosit functia de coacere cu ventilatie).

Facem testul cu scobitoarea, scoatem prajitura din cuptor, apoi o rasturnam asa fierbinte pe un platou peste care am presarat putin zahar tos in prealabil.

Indepartam hartia de copt cat prajitura este fierbinte, apoi pudram rasturnata cu zahar pudra.

Lasam la racit,portionam si servim cu frisca lichida si capsuni proaspeti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu capsuni si cereale cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Stangluri cu ciocolată