Eierpunsch Mamma Mia

de Cris2711 in Bauturi, 29 Dec 2015 | 963 vizualizari

 

Descoperit de cativa ani la Targul de Craciun din Bregenz-Austria, am zis cu Klaus ca doar si noi putem face, asa un pahar costa 3,50 euro. Am studiat mai multe retete si am ales aceasta reteta de la Verpoorten. Nici vin fiert nu mai beau de cand am descoperit Eierpunsch.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml Lichior de oua
  • 700 ml vin alb demisec
  • 1 lingura zahar brun
  • 300 ml vin alb dulce
  • un varf de scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eierpunsch Mamma Mia:

Intai se pregateste frisca din smantana lichida, intaritor de frisca si un zahar vanilat.Se pune la rece.

Zaharul brun si lichiorul se pun intr-o oala la foc mijlociu. Se mixeaza in oala in timpul prepararii.

Apoi se adauga vinurile si scortisoara si se mixeaza in continuare pana devine spumos.

Cand este gata se pune in pahare si se decoreaza cu frisca.

Se serveste imediat.

Noroc!

 

TIPS-URI

1

Este important sa fie vin alb demisec si vin alb dulce.

2

Frisca se pregateste inainte deoarece de la eierpunsch se topeste repede.

3

Scortisoara ii da un gust aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eierpunsch Mamma Mia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Eierpunsch Mamma Mia-0
Eierpunsch Mamma Mia-1
Eierpunsch Mamma Mia-2
Eierpunsch Mamma Mia-3
Eierpunsch Mamma Mia-4
Eierpunsch Mamma Mia-5
Eierpunsch Mamma Mia-6
Eierpunsch Mamma Mia-7
Eierpunsch Mamma Mia-8

COMENTARII (31)

Rux

Rux 1

17.01.2016, 21:23

Vai cum sunaaaa...vreau si eu

mihaelar63

mihaelar63 1

18.01.2016, 00:37

Sunt sigura ca este extra
Am fost in vizita la o familie , in care el este neamt get- beget . Mereu ne prepara si serveste preparate specifice germane . De data aceasta am servit un Eierpuncsh fierbinte cu lichior de oua , lapte , vodca , decorat cu frisca . As fi baut vreo 5 daca nu-mi era rusine si ma tinea .... echilibrul )

Corinuta

Corinuta 1

26.01.2016, 19:19

Lecker! Vreau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!