Empanada cu rosii, ardei si ton

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 18 Apr 2013 | 1620 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 380 g faina
  • 180 g unt
  • 5 linguri apa rece
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
Umplutura:
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 1 conserva de rosii in bulion
  • 1 conserva mare de ton in ulei
  • 3 linguri ulei
Pentru uns:
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanada cu rosii, ardei si ton:

Aluat: cernem faina amestecata cu praful de copt intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem acolo untul taiat cubulete, sarea, zaharul si ouale.


Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen.


La final adaugam apa rece de la frigider si mai framantam putin pana cand s-a incorporat complet.


Dam apoi aluatul la rece pentru o ora.


Umplutura: ceapa o curatam si o taiem marunt, ardeiul spalat il taiem fasiute.


Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa, lasam sa se caleasca putin, apoi adaugam ardeiul.


Lasam sa se caleasca impreuna 5 minute, apoi adaugam conserva de rosii, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pana cand scade sosul.


Adaugam apoi conserva de ton scursa de ulei si maruntita, mai lasam 1 minute pe foc apoi dam deoparte.


Lasam compozitia sa se raceasca.


Dupa o ora scoatem aluatul de la rece, il impartim in 2 parti egale si intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire.


Punem umplutura si acoperim cu ce-a de-a doua foaie crestata la mijloc.


Pentru a lipi foile una de alta presam marginea cu o furculita.


Ungem empanada cu oul batut si o dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Empanada cu rosii, ardei si ton" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

18.04.2013, 22:36

Ce faine sunt fata draga!

Angelina_Elena 1

18.04.2013, 22:46

Va multumesc tuturor pentru aprecieri!

ionela2682 1

19.04.2013, 09:18

Ce faine sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Empanadas cu branza si marar