Empanada cu rosii, ardei si ton

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 18 Apr 2013 | 1353 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 380 g faina
  • 180 g unt
  • 5 linguri apa rece
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
Umplutura:
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 1 conserva de rosii in bulion
  • 1 conserva mare de ton in ulei
  • 3 linguri ulei
Pentru uns:
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanada cu rosii, ardei si ton:

Aluat: cernem faina amestecata cu praful de copt intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem acolo untul taiat cubulete, sarea, zaharul si ouale.


Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen.


La final adaugam apa rece de la frigider si mai framantam putin pana cand s-a incorporat complet.


Dam apoi aluatul la rece pentru o ora.


Umplutura: ceapa o curatam si o taiem marunt, ardeiul spalat il taiem fasiute.


Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa, lasam sa se caleasca putin, apoi adaugam ardeiul.


Lasam sa se caleasca impreuna 5 minute, apoi adaugam conserva de rosii, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pana cand scade sosul.


Adaugam apoi conserva de ton scursa de ulei si maruntita, mai lasam 1 minute pe foc apoi dam deoparte.


Lasam compozitia sa se raceasca.


Dupa o ora scoatem aluatul de la rece, il impartim in 2 parti egale si intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire.


Punem umplutura si acoperim cu ce-a de-a doua foaie crestata la mijloc.


Pentru a lipi foile una de alta presam marginea cu o furculita.


Ungem empanada cu oul batut si o dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Empanada cu rosii, ardei si ton" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

18.04.2013, 22:36

Ce faine sunt fata draga!

Angelina_Elena 1

18.04.2013, 22:46

Va multumesc tuturor pentru aprecieri!

ionela2682 1

19.04.2013, 09:18

Ce faine sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Empanadas cu ciuperci si carne de pui