Empanadas cu cartofi, sunca si porumb

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 19 Sep 2015 | 2657 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 2 cani lapte
  • 5 cani faina
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 3 linguri untura
  • Sare

Pentru umplutura:

  • 4 cartofi medii
  • 100 gr sunca taraneasca
  • 100 gr porumb din conserva
  • 2 lingurite mustar
  • 2 linguri smantana
  • Sare
Portii: 22
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanadas cu cartofi, sunca si porumb:

Prima data vom pregati aluatul. Dizolvam drojdia in laptele caldut

 Adaugam faina, sare si untura. Amestecam totul bine si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Punem aluatul intr-un vas si il acoperim cu un prosop de bucatarie. Lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Cat timp dospeste aluatul, pregatim umplutura. Curatam cartofii si ii taiem cubulete. Sunca o taiem cubulete. Prajim cartofii in ulei, iar cand sunt gata ii scoatem si in acelasi ulei prajim sunca, pana se rumeneste. O scoatem apoi peste cartofi. Adaugam in vasul cu cartofi si sunca, porumbul scurs, sare dupa gust, mustarul si smantana. Amestecam totul bine. Dupa ce a dospit aluatul il intindem intr-un dreptunghi de 0,5 cm grosime. Cu un pahar decupam discuri. (44) Pe jumatate din discuri asezam umplutura si acoperim cu cealalta jumatate de discuri. Presam bine marginea sa se lipeasca bine cele doua discuri de aluat. Punem empanadas in tava tapetata cu hartie de copt si lasam sa mai dospeasca 15 minute. Dam apoi tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C pana se rumenesc frumos. Sunt fragede si se topesc in gura chiar si a doua zi. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu cartofi, sunca si porumb" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Empanadas cu ciuperci,muşchi file şi cabanos