Samosa cu carne de vita

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2016 | 974 vizualizari

 

Astazi 26 ianuarie in India se celebreaza Ziua Republicii.
Este o sărbătoare ce aniversează adoptarea Constituției și trecerea Indiei de la statutul de Dominion Britanic la cel de republică independentă în ziua de  26 ianuarie 1950.
Astăzi, Ziua Republicii este una dintre cele trei sărbători naționale ale Indiei. Parada militară tradițională, la care asistă Președintele, are loc în capitala New Delhi, iar în capitalele fiecărui stat al Indiei au loc alte festivități.
Cu ocazia acestei zile va propun o reteta indiana- samosa.
Originar din Asia Centrală, samosa este un produs de patiserie prăjit sau preparat la cuptor, cu o umplutură ce poate varia.

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de placinta sau de brick
  • 300 g de carne de vită tocata
  • 1 morcov
  • 1-2 buc. ceapa
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 rosie
  • 2 lingurite pudra de curry
  • 1 linguriță pudra de ghimbir
  • 1 linguriță pudra de coriandru
  • 3 linguri de pasta de rosii
  • 100 g de mazăre boabe proaspete sau congelate (sau conserva)
  • 2 linguri ulei de măsline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Samosa cu carne de vita:

Într-o tigaie gatiti în uleiul de masline ceapa tocata, usturoiul maruntit si morcovul ras.


Adaugat carnea tocata si reveniti totul cateva minute.


Adăugați roșia taiata cubulete si mazarea proaspata sau congelata.


Asezonati cu curry, ghimbir, coriandru.


Se dilueaza pasta de rosii in 10-15 cl de apă si se toarna peste carne.


Se amestecă bine și se fierbe la foc mic aproximativ 10 minute pana cand apa se evapora.


Daca puneti mazare din conserva, o scurgeti si o adaugati la sfarsit.


Puneţi aproximativ 1 lingură de amestec pe fiecare jumatate de foaie.


Împăturiţi foile în triunghiuri, apăsând marginile cu degetele umede.


Dati la cuptorul incalzit la 200 ° C pentru 15 minute, pana se rumenesc bine.


Le puteti servi ca starter sau ca o mancare completă insotite de o salată verde.


Incalziti-le la cuptor pentru ca sa ramana crocante.



Pofta Buna !!!!

 

TIPS-URI

1

a incalzi la cuptor pentru ca sa ramana crocante

Daca ti-a placut reteta noastra "Samosa cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

27.01.2016, 21:17

Imi plac!

miki_a 1

28.01.2016, 12:10

Felicitari Catalina pentru toate retetele inedite pe care ni le prezinti!

Catalina L 1

30.01.2016, 19:44

multumesc miki

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Curry de pui ca la mama lui acasa