Empanadas / Pateuri cu carne

de Catalina L in Porc, 4 Iun 2017 | 2561 vizualizari

 



Empanadas sunt la fel de populare in Argentina precum hotdogul in America. 
Se gasesc in orice restaurant sau fast-food. Ideea este aceeasi: o foaie de aluat, taiata intr-un disc si impaturita pe jumatate, care imbraca si sigileaza inauntru o umplutura gustoasa, prajita sau coapta.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/empanadas-pateuri-cu-carne.html

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g de faina
  • 1 lingurita de sare
  • 125 g de unt
  • 12 cl de apa calduta
  • 1 ou

Pentru umplutura:

  • 400 g de carne tocata (amestec porc+vita)
  • 1 ceapa
  • 200 ml sos de rosii lichid
  • 1 lingura bulion concentrat de rosii
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 linguri ulei
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper

Pentru dorat:

  • 1 galbenus de ou + 2 linguri de lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanadas / Pateuri cu carne:

Se amesteca făina si sarea intr-un bol. Adaugati untul topit si amestecati. Se adauga oul si treptat apa calduta.


Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted. Se acopera si se lasa aluatul să se odihneasca.


Intre timp, pregatiti umplutura.


Taiati ceapa marunt si prajiti-o in uleiul incalzit.


Adaugati carnea tocata si gatiti pana cand apa se evapora, amestecand cateva minute. Adaugati sosul de rosii, bulionul si zaharul. Puneti sare si piper amestecati si gatiti la foc potrivit in jur de 8 minute. Luati de pe foc, adaugati patrunjel tocat si lasati sa se raceasca.


Intindem aluatul într-o foie dreptunghiulara subtire.


Cu o forma taiem cercuri (mai mari, mai mici dupa dorinta)- diametru de 8 cm pentru mine.


In fiecare cerc punem umplutura. Inchidem bine in forma de coltunas. Sigilati marginile si decorati cu o furculita.


Asezati-le pe o placa acoperita cu hartie de copt.


Incalziti cuptorul la 180°C.


Ungeti placintelele cu galbenusul batut si amestecat cu laptele.


Coaceti timp de 20 - 30 minute, in functie de marimea lor.


Serviti-le imediat sau le puteti reincalzi la cuptor la temperatura mica cateva minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas / Pateuri cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

05.06.2017, 09:21

miki_a 1

05.06.2017, 11:45

Ce bune trebuie să fie!

oanapl 1

05.06.2017, 13:36

Delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza sarata si marar

de RODIMUR 7

ieri la 23:57

Unt cu leurda

de Lau 9

ieri la 21:30

Pui cu leurda

de Lau 9

ieri la 20:52

Avat marinat

ieri la 19:36

Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

pe 17.09 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Floricele cu carne