Escalop de vita cu ciuperci

de lilik in Vita, 17 Dec 2012 | 16508 vizualizari

 

Nu stiu voua,dar mie imi plac ciupercile mult de tot (daca sunt de padure cu atat mai bine),asa ca le-am combinat cu niste carne frageda de vita si am obtinut un pranz pe cinste,rapid si de efect..

 

INGREDIENTE

  • 300 gr pulpa de vita taiata felii
  • 400 gr ciuperci mixte de padure congelate
  • 1 ceapa micuta rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 7-8 rosii cherry
  • 1/2 pahar de vin alb
  • sare,piper,patrunjel verde
  • faina
  • ulei de masline
  • supa de legume ferbinte(sau apa fierbinte) 2-3 polonice
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de vita cu ciuperci:

Prima data amesteca,m putina faina cu sare si piper,apoi daca feliile de carne sunt prea groase le batem putin cu ciocanul de snitele,le condimentam dupa plac si le trecem prin faina.

Ceapa si usturoiul le tocam marunt si rosiile cherry le taiem bucatele mici.

Intr-o tigaie larga punem 6-7 linguri ulei de masline si prajim bucatile de carne pe ambele parti pana se rumenesc usor,apoi le punem pe o farfurie si l acoperim(sa stea la cald).

Schimbam uleiul si in aceeasi tigaie punem ceapa si usturoiul la calit,iar cand incep sa se rumeneasca usor punem in tigaie ciupercile si e lasam pe foc pana lasa toata apa,apoi punem vinul si lasam sa se evapore,dupa care punem rosiile cherry si 1 polonic de supa ferbinte.

Lasam la foc mic pana ciupercile sunt gata(le gustam si ne dam seama imediat),iar daca mai este nevoie adaugam alta supa fierbinte pentru a avea si putin sos,potrivim de sare si piper.

La sfarsit punem in tigaia cu ciuperci bucatile de carne,le acoperim cu ciuperci si le lasam la foc mic 5-10 minute.Dam deoparte si presaram patrunjel verde tocat.

Servim cu mare pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de vita cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

adasev12 1

17.12.2012, 17:54

foaaaarte buuuuun

ANNA_46 1

17.12.2012, 20:25

O bunatate de mancarica

Rocsi 1

17.12.2012, 23:08

Maine vin la masa sa stii

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Escalop voievodal