Escalop de vitel cu ciuperci

de mihaelar63 in Vita, 2 Mai 2018 | 10904 vizualizari

 

  Escalope se refera la o bucata de carne subtiata. Acest preparat isi are originea in Franta si a aparut in terminologia culinara la sfarsitul secolului al 17-lea in nord-estul tarii. Se refera la gatirea carnii in stil escalope: veau a l'"escalope. Pe vrema aceea, un escalop era bineinteles mereu de vitel. Acum se prepara si cu alte tipuri de carne. Eu am ales sa folosesc carnea frageda de vitel crescut in gospodarie. Urmand pasii se obtine facil o masa deosebit de gustoasa si hranitoare.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel
  • 100 gr faina alba
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 100 ml vin alb demi-sec
  • 1 borcan ciuperci champignon de Paris feliate
  • 1 lingura mare unt
  • 2 linguri coniac calitate
  • 4 fire usturoi verde
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • boia ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de vitel cu ciuperci:

  1. Carnea de vitel se feliaza.
  2. Subtiati feliile de carne cu ajutorul unui batator de snitele.
  3. Condimentati carnea cu sare si piper.
  4. Puneti sa se incinga intr-o tigaie adanca non-aderenta uleiul si untul.
  5. Dati feliile de carne prin faina alba.
  6. Se scutura fiecare bucata de vitel de excesul de faina.
  7. Prajiti in tigaie pe ambele parti carnea.
  8. Se adauga in tigaie ciupercile si usturoiul verde tocat.
  9. Condimentati cu boia si nucsoara.
  10. Stingeti cu vin si coniac. Daca va pare sosul prea gros, adaugati putina apa.
  11. Lasati sa fiarba la foc mic 10 minute sub supraveghere.
  12. La sfarsit adaugati usturoi verde pentru prospetime.
  13. Serviti preparatul cald insotit de pireu de cartofi, mamaliguta etc.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi ciuperci proaspete daca aveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de vitel cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Escalop de vitel cu ciuperci