Estonian Kringel (de post)

de Georgiana78 in Prajituri, 7 Dec 2013 | 4116 vizualizari

 

Este un cozonac inedit cu o aroma de scortisoara care pe mine m-a cucerit....! Este aromat si sanatos...scortisoara are efecte bune pt raceala si imunitate...!
Reteta am transformat-o in reteta de post dupa cea de dulce....!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 4 linguri ulei
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 150 gr zahar
  • un varf cutit sare
  • 250 ml apa calduta
  • esenta rom
  • Umplutura:
  • 150 gr margarina
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel (de post):

Pt aluat:

- facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute

- intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie si apa in care am topit zaharul

- framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini (daca este navoie mai adaugam putina faina), apoi il lasam la dospit o ora

- dupa ce a crescut il impartim in 2 buc

- fiecare bucata o intindem intr-o foaie dreptunghiulara pe care o umgem cu umplutura obtinuta prin amestecarea ingredientelor pe toata suprafata si rulam

- taiem ruloul pe jumatate pe lung si il impletim cu taietura in sus, apoi unim capetele si formam astfel o coronita

- in acelasi mod procedam si cu a doua bucata de aluat si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 30-40 min in functie de cuptor

Pofta buna ...!

Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (25)

Bya Ralu 1

07.12.2013, 22:47

Valclaudia 1

07.12.2013, 22:52

Georgiana78 1

09.12.2013, 13:53

Va multumesc drage bucatarase pt cuvintele frumoase si ma bucur ca v-a placut!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere (Post)