Estonian Kringel (de post)

de Georgiana78 in Prajituri, 7 Dec 2013 | 4085 vizualizari

 

Este un cozonac inedit cu o aroma de scortisoara care pe mine m-a cucerit....! Este aromat si sanatos...scortisoara are efecte bune pt raceala si imunitate...!
Reteta am transformat-o in reteta de post dupa cea de dulce....!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 4 linguri ulei
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 150 gr zahar
  • un varf cutit sare
  • 250 ml apa calduta
  • esenta rom
  • Umplutura:
  • 150 gr margarina
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel (de post):

Pt aluat:

- facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute

- intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie si apa in care am topit zaharul

- framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini (daca este navoie mai adaugam putina faina), apoi il lasam la dospit o ora

- dupa ce a crescut il impartim in 2 buc

- fiecare bucata o intindem intr-o foaie dreptunghiulara pe care o umgem cu umplutura obtinuta prin amestecarea ingredientelor pe toata suprafata si rulam

- taiem ruloul pe jumatate pe lung si il impletim cu taietura in sus, apoi unim capetele si formam astfel o coronita

- in acelasi mod procedam si cu a doua bucata de aluat si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 30-40 min in functie de cuptor

Pofta buna ...!

Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Bya Ralu 1

07.12.2013, 22:47

Valclaudia 1

07.12.2013, 22:52

Georgiana78 1

09.12.2013, 13:53

Va multumesc drage bucatarase pt cuvintele frumoase si ma bucur ca v-a placut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post glazurata