Prajitura cu crema de nuci

de Bunica in Prajituri, 7 Ian 2013 | 4017 vizualizari

 

De cand am citit reteta cremei de nuci de la Sidy ma bate gandul sa fac o prajitura cu aceasta crema.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema;
  • 300 g. unt
  • 300 g. zahar tos
  • 100 g. nuca
  • 50 ml. rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 50 ml. apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de nuci:

Blatul se prepara simplu.


Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana stau pe teluri.


Apoi adaugam in ordine uleiul,faina,zaharul vanilat si praful de copt.In acest timp amestecam cu lingura de jos in sus.


Toata compozitia se toarna in tava( 25/40 cm.)tapetata cu hartie de copt .


Se introduce tava in cuptorul incins.Se coace la temperatura de 180grade timp de 25-30 min.sau facand testul cu scobitoarea.


Cand este blatul frumos rumenit se scoate tava si se lasa la racit.


Crema:


Se pun la fiert apa cu zaharul pana se obtine un sirop legat( pusa o picatura pe farfurioara sa ramana ca o bobita).


Oul bine batut se pune peste sirop ,se fierbe amestecand repede ,pana se ingroasa.


Crema astfel obtinuta se lasa putin la racorit si apoi se adauga untul mestecand energic. Se adauga nuca,romul si vanilia.


Cand blatul s-a racit il taiem in doua.Pe blatul de jos se pune crema calduta si apoi cealalta parte a blatului deasupra.


Se pudreaza cand s-a racit complet.


 

TIPS-URI

1

In reteta Sidy spune :crema se pune cand este rece.Eu am pus crema calduta.A intrat in blat.

2

Incercati blatul cu scobitoarea dupa 20 min..In functie de temperatura cuptorului blatul se poate coace mai repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

feliciacristea46 1

09.01.2013, 17:52

mi se pare ciudat sa pui ou peste sirop fierbinte, nu se coaguleaza ???

Zamfira 1

10.01.2013, 18:48

super bunatate

AnyCostescu 1

07.02.2013, 16:54

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Greta Garbo