Evantai de vinete

de anca_rm in Mancaruri de legume, 17 Apr 2014 | 1708 vizualizari

 

De asta toamna imi sta gandul la ele . Am vazut pe aici la mai multi bucatarasi si acuma i-a venit randul .

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 3 felii prosciutto crudo(sau sunca, jambon prin unele parti)
  • 3 felii sunca presata
  • 100 gr cascaval
  • 3 catei usturoi
  • putin ulei masline
  • 2-3 rosii mai mari
  • sare
  • Pt sos:
  • rosii in bullion (150 gr )
  • 2 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • busuioc
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai de vinete:

Vinetele le spalam fara sa le rupem codita.


Cu un cutit bine ascutit taiem vinetele pe lungime , cam de un deget grosime , fara sa desprindem bucatile de codita si presaram sare. Lasam sa stea cu sare vreo 20 -30minute.


In acest timp curatam usturoiul si il facem feliute subtiri, feliem si prosciutto crudo


( eu am folosit sunca de casa, jambon in unele zone) . Sunca presata si 50 gr cascaval il taiem fasii nu foarte subtiri. La fel procedam si cu rosiile , le taiem rondele nu foarte groase dar nici subtiri.


Acum este timpul sa impanam vinetele , punem pe fiecare felie de vanata aleator sunca , prosciutto crudo, usturoi , cascaval , felii de rosii .


Asezam vanata in tava si deasupra o stopim cu ulei de masline (nu trebuie mult). Dam la cuptor pana cand se inmoaie vanata .


Cand este moale (s-a copt) punem deasupra restul de cascaval felii sau razuit (eu l-am pus felii) si mai dam 2-5 minute la cuptor.


Oprim cuptorul si facem sosul .


Intr-un vas punem rosiile decojite din bullion , Frunze de patrunjel, busuioc, sare si usturoi si le maruntim cu blenderul.


Se servesc vinetele calde , cu sos de rosii si garnitura pe care o doriti ( mamaliga, orez, cartofi sau gol:D)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Pushaa 1

18.04.2014, 13:10

arata bine!

simonacallas 1

18.04.2014, 15:17

MIUTA 1

19.04.2014, 00:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Evantai de vinete