Evantai de vinete

de anca_rm in Mancaruri de legume, 17 Apr 2014 | 1184 vizualizari

 

De asta toamna imi sta gandul la ele . Am vazut pe aici la mai multi bucatarasi si acuma i-a venit randul .

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 3 felii prosciutto crudo(sau sunca, jambon prin unele parti)
  • 3 felii sunca presata
  • 100 gr cascaval
  • 3 catei usturoi
  • putin ulei masline
  • 2-3 rosii mai mari
  • sare
  • Pt sos:
  • rosii in bullion (150 gr )
  • 2 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • busuioc
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai de vinete:

Vinetele le spalam fara sa le rupem codita.

Cu un cutit bine ascutit taiem vinetele pe lungime , cam de un deget grosime , fara sa desprindem bucatile de codita si presaram sare. Lasam sa stea cu sare vreo 20 -30minute.

In acest timp curatam usturoiul si il facem feliute subtiri, feliem si prosciutto crudo

( eu am folosit sunca de casa, jambon in unele zone) . Sunca presata si 50 gr cascaval il taiem fasii nu foarte subtiri. La fel procedam si cu rosiile , le taiem rondele nu foarte groase dar nici subtiri.

Acum este timpul sa impanam vinetele , punem pe fiecare felie de vanata aleator sunca , prosciutto crudo, usturoi , cascaval , felii de rosii .

Asezam vanata in tava si deasupra o stopim cu ulei de masline (nu trebuie mult). Dam la cuptor pana cand se inmoaie vanata .

Cand este moale (s-a copt) punem deasupra restul de cascaval felii sau razuit (eu l-am pus felii) si mai dam 2-5 minute la cuptor.

Oprim cuptorul si facem sosul .

Intr-un vas punem rosiile decojite din bullion , Frunze de patrunjel, busuioc, sare si usturoi si le maruntim cu blenderul.

Se servesc vinetele calde , cu sos de rosii si garnitura pe care o doriti ( mamaliga, orez, cartofi sau gol:D)

 

RETETA IN IMAGINI

Evantai de vinete-0
Evantai de vinete-1
Evantai de vinete-2
Evantai de vinete-3
Evantai de vinete-4
Evantai de vinete-5
Evantai de vinete-6
Evantai de vinete-7
Evantai de vinete-8

COMENTARII (16)

Pushaa

Pushaa 1

18.04.2014, 13:10

arata bine!

simonacallas

simonacallas 1

18.04.2014, 15:17

MIUTA

MIUTA 1

19.04.2014, 00:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!