Faguri cu crema de cacao

de LadyCrs in Dulciuri, 28 Noi 2012 | 22794 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru faguri avem nevoie de:
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • un varf sare
  • un zahar vanilat
  • 10 linguri zahar
  • o esenta lamaie
  • o lingurita bicarboant stins in putin otet
  • 20-22 linguri de faina ( cam doua cani )
  • 6 oua
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 1 litru lapte
  • 7 linguri zahar
  • 4-5 linguri amidon alimentar
  • 4 linguri cacao
  • o esenta de rom
  • nuca de cocos ( sau miez de nuca)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri cu crema de cacao:

Punem ouale intr-un vas impreuna cu praful de sare, zaharul, esenta si zaharul vanilat si mixam cu ajutorul mixerului pana se topeste zaharul. Adaugam si laptele. Stingem bicarbonatul si il punem in vas. Mixam in continuare si incepem sa turnam din faina putin cate putin. ( vom obtine o crema de consistenta smantanii).

Incingem bine forma pentru faguri.

O ungem cu putin ulei.( doar la primii faguri am pus ulei, apoi nu a mai fost necesar pentru ca nu s-au lipit absolut deloc).

Turnam cam o lingurita din compozitie...in functie de cat de mari le dorim. ( din forma mea au iesit cate doi faguri deodata ). Trebuie sa ne miscam foarte repede deoarece se coc rapid, forma fiind incinsa. ( cam 7 secunde pe o parte).

Pentru crema: punem amidonul , zaharul  si cacaoa si le amestecam. Turnam laptele putin cate putin amestecand cu telul pentru a nu se face cocoloase, urmand a pune si esenta de rom. Punem la foc mic si o lasam pana ce crema se va ingrosa, amestecand cu telul pentru a nu se lipi.

O lasam sa se raceasca putin dupa care punem nuca de cocos ...si lipim fagurii intre ei.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

luiza0084 1

18.02.2014, 11:52

oare unde gasim forma

Ancutsa 1

28.10.2018, 22:44

Super!

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 22:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Faguri cu cremă de ciocolată