Faguri cu crema de cacao

de LadyCrs in Dulciuri, 28 Noi 2012 | 22980 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru faguri avem nevoie de:
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • un varf sare
  • un zahar vanilat
  • 10 linguri zahar
  • o esenta lamaie
  • o lingurita bicarboant stins in putin otet
  • 20-22 linguri de faina ( cam doua cani )
  • 6 oua
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 1 litru lapte
  • 7 linguri zahar
  • 4-5 linguri amidon alimentar
  • 4 linguri cacao
  • o esenta de rom
  • nuca de cocos ( sau miez de nuca)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri cu crema de cacao:

Punem ouale intr-un vas impreuna cu praful de sare, zaharul, esenta si zaharul vanilat si mixam cu ajutorul mixerului pana se topeste zaharul. Adaugam si laptele. Stingem bicarbonatul si il punem in vas. Mixam in continuare si incepem sa turnam din faina putin cate putin. ( vom obtine o crema de consistenta smantanii).

Incingem bine forma pentru faguri.

O ungem cu putin ulei.( doar la primii faguri am pus ulei, apoi nu a mai fost necesar pentru ca nu s-au lipit absolut deloc).

Turnam cam o lingurita din compozitie...in functie de cat de mari le dorim. ( din forma mea au iesit cate doi faguri deodata ). Trebuie sa ne miscam foarte repede deoarece se coc rapid, forma fiind incinsa. ( cam 7 secunde pe o parte).

Pentru crema: punem amidonul , zaharul  si cacaoa si le amestecam. Turnam laptele putin cate putin amestecand cu telul pentru a nu se face cocoloase, urmand a pune si esenta de rom. Punem la foc mic si o lasam pana ce crema se va ingrosa, amestecand cu telul pentru a nu se lipi.

O lasam sa se raceasca putin dupa care punem nuca de cocos ...si lipim fagurii intre ei.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Faguri cu crema