Fajitas

de Bucatardinpasiune in Vita, 6 Apr 2014 | 4081 vizualizari

 

O reteta suta la suta mexicana, care-ti va cuceri garantat invitatii la masa! Si unde mai pui, ca este si super simplu de facut! Plus ca poti varia umplurile dupa pofta inimii! Eu am optat pentru o fajitas de vita, pe care am servit-o cu guacamole, sweet chili suace si smantana. A fost o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 4 - 5 tortilla,
  • - 500 gr. carne de vita, mai precis am folosit vrabioara,
  • Pentru marinata:
  • - 2 linguri sos Worchestershire,
  • - 2 linguri ulei de masline,
  • - 2 linguri condimente tex - mex,
  • condimente tex-mex
  • ardei,
  • smantana
  • avocado,
  • ceapa,
  • rosie,
  • usturoi
  • - zeama de la o lime.
  • Pentru umplutura:
  • - 2 ardei mari, unul verde, unul rosu,
  • - 1 ceapa mare,
  • - smantana,
  • - sweet chili sauce (l-am cumparat de la Lidl),
  • Pentru guacamole:
  • 1 avocado mare,
  • 1 ceapa mica,
  • 1 rosie,
  • 2 catei de usturoi,
  • zeama de la o jumatate de lime,
  • 2 linguri ulei de masline si sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fajitas:

Sosul guacamole a fost preparat astfel:am taiat avocado-ul in doua, am scos samburele, iar miezul i l-am aruncat in blender, alaturi de ceapa, usturoi, zeama de lime, uleiul de masline si sare. Am pasat totul pana s-a omogenizat, apoi am incorporat in pasta rezultata, pulpa de la rosie taiata cubulete mici.


Iar acum sa trecem la ingredientul principal: carnea de vita. Aceasta trebuie marinata pentru minim doua ore. Eu am lasat-o in marinata super aromata, formata din sosul Worchestershire, uleiul de masline, condimentele tex - mex si zeama de lime, aproximativ 8 ore. De fapt, inainte de a pleca la serviciu, am aruncat intr-un bol toate ingredientele enumerate mai sus impreuna cu vrabioara de vita, pe care am masat-o bine, apoi am acoperit bolul cu folie alimentara si am lasat-o in frigider pana la ora 17, cand am ajuns acasa nerabdatoare sa pregatesc o cina rapida si delicioasa.


Asadar, am taiat carnea fasii lungi, perpendicular pe fibra, groase cam cat un deget. La fel am procedat si cu legumele, pe care le-am taiat, de asemenea, fasii lungi, grosute.


In doua linguri de ulei de masline am rumenit carnea, la foc mare, pe toate partile.


In aceeasi tigaie, am rumenit si legumele, dupa ce am mai adaugat o lingura de ulei de masline. Legumele nu trebuie sa fie moi, ci doar putin intrepatrunse. Eu nu cred ca le-am lasat pe foc mai mult de cinci minute.


Asezam pe un platou carnea si legumele calde si putem trecem la umplutul lipiilor: putina carne, legume, si apoi putin din fiecare sos. Impaturim tortilla si servim cu pofta!!


Enjoy!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fajitas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Pushaa 1

07.04.2014, 11:09

anca_rm 1

07.04.2014, 13:31

Florentina_Cristina 1

07.04.2014, 14:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu banane si ciocolata

ieri la 23:01

Buturuga de Craciun

de RuxyRux 9

ieri la 22:01

Turtițe cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR 5

ieri la 21:45

Tort cu fructe uscate si turron

de Lau 9

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
"Bamyah"-Mancare de bame cu carne de vita-specific arabeasca