Falafel de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 2 Oct 2017 | 7045 vizualizari

 

Falafelul este o reteta de post, simpla si rapida. Daca aveti naut in casa si nu aveti idee ce sa mai pregatiti, aceasta reteta va poate salva, trebuie doar sa o incercati si o sa va convingeti.

Eu am pregatit falafelul dupa reteta lui Edith. Multumesc mult Edith!

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de naut 400 gr (eu am folosit de la Sun Food)
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1 lingura plina cu faina
  • sare
  • piper
  • 1 varf de lingurita pudra de chimion
  • 4-5 linguri ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel de post:

Nautul, il scurgeti foarte bine de zeama.

Curatati ceapa, o taiati in sferturi, curatati si catelul de usturoi.

Puneti nautul bine scurs in blender, impreuna cu ceapa si usturoiul.


Le mixati bine pana toate sunt bine maruntite.

Patrunjelul verde spalat, il tocati marunt, indepartand cozile.

Intr-un bol puneti pasta de naut, patrunjelul tocat, faina, sare, piper si pudra de chimion.

Le amestecati bine cu o lingura.


Puneti uleiul intr-o tigaie si il incingeti.

Luati cu mana din compozitia de falafel, formati niste chiftele rotunde, le puneti in uleiul incins.

Le rumeniti pe ambele parti, dar le intoarceti cu grija sa nu le rupeti.

Le scoateti pe un platou, pe care puneti un servestel de bucatarie.

Se servesc calde, cu o salata, cu un sos de iaurt, daca nu tineti post, cu putina branza langa, depinde de gusturi.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

18.11.2017, 20:20

Miki, Bya, va multumesc!

Panacris 1

23.11.2017, 10:18

Rocsi 1

23.11.2017, 20:41

Cris

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci si mazare