Faludeh

de alinutza1983 in Prajituri, 3 Sep 2011 | 3492 vizualizari

 

m-am inspirat de pe Bucataras, de la Mitinita...un desert surprinzator de bun...acum nu stiu cat are de-a face cu originalul, dar macar mi-am facut o idee :)...mai ales ca tot voiam sa folosesc apa de trandafiri- achizitie recenta!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr taitei de orez
  • 180 ml apa
  • 125 gr zahar
  • 2 linguri apa de trandafir
  • suc de lime proaspat stors
  • dulceata de trandafiri ptr servit
  • migdale ( optional -ptr ornat )
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faludeh:

1. Din apa si zahar se face un sirop, apoi se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc;.se lasa asa pana cand se topeste zaharul, iar la final adauga apa de trandafiri( cca 2 lingurite).


2.Taiteii de orez se pun la fiert cf instructiunilor de pe pachet, apoi se scurg taiteii si se amesteca impreuna cu siropul. Se pun intr-un bol, se maruntesc si se dau la congelator.


3. Din ora in ora se scoate si se amesteca bine cu furculita si se introduce bolul inapoi in congelator- pana se obtine consistenta dorita.


4.Se pune desertul din taitei in boluri ptr inghetata si se serveste cu sucul de lime si dulceata de trandafiri si optional migdale( sau fistic) .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Faludeh" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

alinutza1983 1

03.09.2011, 15:34

...da e tare bun desertul asta!

Laly 1

03.09.2011, 20:10

Ce bine arata

Adinuta san 1

11.10.2011, 22:10

ma bucur mult ca l-ai incercat si ti-a placut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Cremșnit Duo

ieri la 19:05

Salata cazaceasca cu sfecla rosie ,fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

Tort cu afine

de anca_rm 6

ieri la 14:49

RETETA RECOMANDATA
Faludeh