Faludeh

de alinutza1983 in Prajituri, 3 Sep 2011 | 2888 vizualizari

 

m-am inspirat de pe Bucataras, de la Mitinita...un desert surprinzator de bun...acum nu stiu cat are de-a face cu originalul, dar macar mi-am facut o idee :)...mai ales ca tot voiam sa folosesc apa de trandafiri- achizitie recenta!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr taitei de orez
  • 180 ml apa
  • 125 gr zahar
  • 2 linguri apa de trandafir
  • suc de lime proaspat stors
  • dulceata de trandafiri ptr servit
  • migdale ( optional -ptr ornat )
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faludeh:

1. Din apa si zahar se face un sirop, apoi se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc;.se lasa asa pana cand se topeste zaharul, iar la final adauga apa de trandafiri( cca 2 lingurite).


2.Taiteii de orez se pun la fiert cf instructiunilor de pe pachet, apoi se scurg taiteii si se amesteca impreuna cu siropul. Se pun intr-un bol, se maruntesc si se dau la congelator.


3. Din ora in ora se scoate si se amesteca bine cu furculita si se introduce bolul inapoi in congelator- pana se obtine consistenta dorita.


4.Se pune desertul din taitei in boluri ptr inghetata si se serveste cu sucul de lime si dulceata de trandafiri si optional migdale( sau fistic) .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Faludeh" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

alinutza1983 1

03.09.2011, 15:34

...da e tare bun desertul asta!

Laly 1

03.09.2011, 20:10

Ce bine arata

-Miti- 1

11.10.2011, 22:10

ma bucur mult ca l-ai incercat si ti-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Faludeh