Faludeh

de -Miti- in Dulciuri, 16 Aug 2011 | 3206 vizualizari

 

Faloodeh este desertul iranian din taitei de orez,apa de trandafiri si suc de lime sau lamaie. Servit intr-unul din bazarurile pline cu marfa exotica si te simti ca intr-o poveste din 1001 de nopti.
Se poate face chiar mai dulce,dar pentru noi asa a fost perfect.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr taitei de orez
  • 180 ml apa
  • 125 gr  zahar
  • 2 linguri apa de trandafir
  • suc de lime proaspat stors
  • gem sau suc de visine ptr servit
  • fistic,petale de trandafir, menta optional ptr ornat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faludeh:

Preparare Faludeh


Din apa si zahar se face un sirop. Se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc.Se amesteca pana cand se topeste zaharul si se adauga apa de trandafiri.


Taiteii de orez se pun intr-un bol peste care se toarna apa fierbinte si se lasa la inmuiat 5 minute.


Se scurg taiteii si se amesteca impreuna cu siropul. Se pun intr-un bol, se taie in bucatele mai mici si se pune in congelator.


Peste o ora se scoate si se amesteca bine cu furculita si se introduce bolul inapoi in congelator.


Se repeta procesul de vreo 3-4 ori sau pana se obtine consistenta dorita.


Se pune Faludeh in pahare sau boluri ptr inghetata si se serveste cu sucul de lime si sucul sau gemul de visine si alte ingrediente din lista ptr ornat


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Faludeh" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

dentistutza 1

17.08.2011, 18:40

am sorbit si eu faloodeh...scos cu polonicul dintr-un recipient metalic burtos....rece, parfumat, dulce....o minune! multzam pt. reteta!

-Miti- 1

17.08.2011, 23:45

dentistutza ce mi-a placut partea cu recipientul mie mi se parea ca e un desert foarte complicat,cand colo era un fix pix de-al meu

adry88 1

18.08.2011, 11:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Faludeh