Fantezie dulce-acrisoara

de mircodia in Prajituri, 12 Noi 2013 | 3487 vizualizari

 

E o prajitura foarte simpla la indemana oricui si foarte delicioasa:)merita incercata!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri apa
  • 3 linguri cacao

Pentru crema:

  • 100ml suc din compot
  • 3linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 pachet unt
  • 100g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fantezie dulce-acrisoara:

Se bat albusurile cu mixerul pana incepe sa se formeze spuma apoi se adauga batand in continuare lingura cu  lingura apa calduta si zaharul Cand se formeaza o bezea tare se adauga galbenusurile mixate putin cu o lingura de zahar,cacaua si faina si se toarna amestecul intr-o tava tapetata pentru 20 de min in cuptor la 180 grade.

Intre timp se pregateste  crema: se pune pe foc zeama de compot (eu am folosit de prune dar se poate pune orice alta zeama dupa preferinta dar sa nu fie prea dulce:de corcoduse,visine,ananas,caise etc) iar cand da in clocot se adauga faina amestecata cu amidonul si se amesteca pana se ingroasa avand grija sa nu se formeze cocoloase si se pune la racit acoperind vasul cu o folie de plastic pentru a nu face pojghita iar apoi rece se adauga lingura cu lingura in untul spumat cu zaharul pudra.

Crema se intinde peste pandispanul rece si se orneaza dupa preferinta(in cazul meu am ornat cu piscoturi faramitate).

Pofta buna!     

Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie dulce-acrisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

laura_n 1

13.11.2013, 15:09

bun venit buna prajiturica ne-ai adus

Adele 1

26.05.2014, 13:02

Krystyan Trendy 1

26.05.2014, 15:19

minunata fantezia asta !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu stafide