Fantezie dulce-acrisoara

de mircodia in Prajituri, 12 Noi 2013 | 1785 vizualizari

 

E o prajitura foarte simpla la indemana oricui si foarte delicioasa:)merita incercata!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri apa
  • 3 linguri cacao

Pentru crema:

  • 100ml suc din compot
  • 3linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 pachet unt
  • 100g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fantezie dulce-acrisoara:

Se bat albusurile cu mixerul pana incepe sa se formeze spuma apoi se adauga batand in continuare lingura cu lingura apa calduta si zaharul Cand se formeaza o bezea tare se adauga galbenusurile mixate putin cu o lingura de zahar,cacaua si faina si se toarna amestecul intr-o tava tapetata pentru 20 de min in cuptor la 180 grade.


Intre timp se pregateste crema: se pune pe foc zeama de compot (eu am folosit de prune dar se poate pune orice alta zeama dupa preferinta dar sa nu fie prea dulce:de corcoduse,visine,ananas,caise etc) iar cand da in clocot se adauga faina amestecata cu amidonul si se amesteca pana se ingroasa avand grija sa nu se formeze cocoloase si se pune la racit acoperind vasul cu o folie de plastic pentru a nu face pojghita iar apoi rece se adauga lingura cu lingura in untul spumat cu zaharul pudra.


Crema se intinde peste pandispanul rece si se orneaza dupa preferinta(in cazul meu am ornat cu piscoturi faramitate).


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie dulce-acrisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

laura_n 1

13.11.2013, 15:09

bun venit buna prajiturica ne-ai adus

Adele 1

26.05.2014, 13:02

Krystyan Trendy 1

26.05.2014, 15:19

minunata fantezia asta !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Napolitane