Farfale cu pui, ciuperci si castraveti

de Panacris in Farfalle, 6 Sep 2012 | 3846 vizualizari

 

Un fel doi apreciat de toata familia!

 

INGREDIENTE

  • piept de pui 600 g,
  • ciuperci champignon 500 g,
  • castraveti murati 5 bucati,
  • ulei de masline 50 ml.,
  • smantana de gatit 250 ml.,
  • faina 4 linguri,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • foaie de dafin 1 bucata,
  • farfale 500 g,
  • rozmarin.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfale cu pui, ciuperci si castraveti:

Carnea de pui se taie fasii si se prajeste usor in ulei de masline. Ciupercile se curata, se taie felii si se adauga la carne, lasandu-se la prajit la foc mediu cca. 10 minute, neacoperit.


Intre timp castravetii murati se taie rondele si se pun la fiert in apa rece, impreuna cu foaia de dafin, cca. 10 minute, dupa ce au clocotit se strecoara si se adauga peste amestecul de carne si ciuperci, lasandu-se la fiert cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit.


Intre timp faina se desface cu smantana de gatit si putina apa rece. Se adauga peste amestecul de carne, ciuperci si castraveti, se lasa la fiert la foc mic, cca. 10 minute, amestecandu/se mereu ca sa nu faca cocoloase. Se asezoneaza de sare, rozamarin si piper.


Farfalele se fierb al dente, se strecoara, se stropesc cu un pic de ulei de masline extravirgin si se servesc alaturi de preparatul de mai sus.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Farfale cu pui, ciuperci si castraveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

scortisoara 1

07.09.2012, 10:40

mmm ce pofta de farfale mi-ai facuuut!

gaby_gabytza 1

07.09.2012, 12:01

Place

Rocsi 1

07.09.2012, 22:08

Ia sa degust si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Evantai de vinete

de oanapl 5

ieri la 23:32

Prajitura rasturnata cu visine

de oanapl 5

ieri la 23:26

Desert papanasi fierti

de RODIMUR 3

ieri la 21:32

RETETA RECOMANDATA
Paste cu broccoli si piept de pui