Farfalle cu rosii, ardei si naut

de Bucataria Stefaniei in Farfalle, 17 Mar 2015 | 12590 vizualizari

 

Este o reteta foarte buna atat pentru vegetarieni cat si pentru cei care tin post.

 

INGREDIENTE

  • 250 g farfalle
  • 1 ceapa rosie medie
  • 2 ardei rosii mari
  • 1 conserva de rosii taiate cuburi
  • 1 conserva de naut (aproximati 200g masa scursa sau chiar mai putin)
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • 2 linguri cu ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita cu oregano uscat
  • 1 lingurita cu busuioc uscat
  • 1/2 lingurita cu sare
  • 1 varf de lingurita cu piper
  • 250 ml apa
  • 1 fir de ceapa verde
  • parmezan (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu rosii, ardei si naut:

Am pus o oala cu apa si sare la fiert dupa care am adaugat funditele si le-am preparat conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intr-un wok am adaugat cele 2 linguri cu ulei de floarea soarelui si ceapa tocata marunt. Cand a devenit translucida am adaugat ardeii grasi taiati cuburi.

Dupa 5 minute de sfarait la foc mediu, am adaugat usturoiul tocat marunt. Am mai lasat pentru 2 minute dupa care am adaugat rosiile cuburi cu tot cu sucul din conserva si nautul spalat bine si scurs de apa. Am tinut totul la fiert pentru 5 minute dupa care am adaugat apa, sarea, piperul, lingurita cu oregano si cea cu busuioc. Din momentul in care a inceput sa fiarba am lasat totul la fiert pentru aproximativ 10 minute dupa care am adaugat funditele scurse de apa in prealabil.

Am oprit focul, le-am amestecat dupa care am adaugat cateva fire de ceapa verde taiate si optional parmezan ras, daca nu tineti post. Le-am servit imedat, adica foarte calde deoarece asa ne plac si binenteles ca au fost pe masura asteptarilor noastre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu rosii, ardei si naut" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Farfalle cu sos de rosii