Farfalline cu unt si branzeturi

de RODIMUR in Farfalle, 20 Noi 2020 | 262 vizualizari

 

Pe vremuri erau ”clasice” rețetele de ”macaroane cu brânză”, sau de ”macaroane cu nucă”, nu pentru că gospodinele ar fi fost lipsite de imaginație, ci pentru că atunci erau foarte puține feluri de paste făinoase în comerț. Așa puține cum erau pastele făinoase, totuși eu am cam evitat macaroanele și am folosit și pe vremea aceea altceva, în locul lor. În general prefer pastele mai mici, care fierb mai bine și sunt mai digerabile.
Cum aveam în frigider niște telemea de mai mult de o săptămână, planificasem să fac niște paste cu unt și brânzeturi, așa că mare a fost bucuria mea când am găsit aceste mini farfalle (”farfalline”) pe care le-am gătit imediat. Au fost atât de bune încât soțul, care nu mănâncă același fel de două ori consecutiv, de aceasă dată a făcut-o. Și eu m-am bucurat că i-au plăcut farfallinele mele gustoase...

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de farfalline
  • 100 grame de unt
  • 200 grame de telemea de vaci
  • 100 grame de cașcaval
  • sare (opțional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalline cu unt si branzeturi:

Farfallinele se fierb timp de 8 minute în multă apă clocotită (cu sare).


Între timp se dă telemeaua pe răzătoarea fină și de asemenea, cașcavalul.


Se taie untul în feliuțe, ca să se topească mai ușor.


Când farfallinele au fiert, se strecoară bine de apa clocotită și se răstoarnă în bolul de servire.


Se adaugă untul feliat și se amestecă ușor, ca să cuprindă toate pastele.


Se adaugă apoi telemeaua răzuită și se încorporează ușor și repede, pentru ca farfallinele să nu se răcească.


Se pune cașcavalul răzuit deasupra și preparatul se servește cald, imediat.

TIPS-URI

1

Pentru că telemeaua este suficient de sărată, eu nu am adăugat sare, nici în apa în care am fiert pastele, nici la sfârșit, în preparat.

2

Odată farfallinele fierte, strecurați-le bine și adăugați repede celelalte ingrediente, pentru ca pastele să rămână calde.

3

Dacă nu aveți farfalline, puteți folosi alt fel de paste făinoase, de preferință de dimensiuni mai mici, pentru că fierb repede și bine.

4

Cine vrea, poate da preparatul la cuptor, dar în acest caz există riscul să se usuce.

5

Serviți pastele calde, dar dacă mai rămân, le puteți încălzi în cuptorul cu microunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalline cu unt si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

oanapl 1

22.11.2020, 18:16

Delicioase!

RODIMUR 1

23.11.2020, 10:31

Mulțumesc frumos, Oana!

Rocsi 1

23.11.2020, 19:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat foietaj de casă

de Ancutsa 6

ieri la 22:36

Budinca de chia cu iaurt

ieri la 22:08

Prajitura cu mere

ieri la 21:54

Vita cu sos de soia si legume

ieri la 21:35

RETETA RECOMANDATA
Paste Quatro Formaggi