Fasole alba cu ceafa afumata

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 10 Dec 2018 | 3106 vizualizari

 

 Buna fasolica asta alba cu bobul marunt. M-am indragostit de ea -eu care nu prea agreeam fasolea. Eu o mananc si simpla cu legume sau muraturi dar la restul mai era nevoie de ceva :D M-am gandit ca ceafa afumata merge perfect cu fasolea.
Este o mancare de iarna consistenta si hranitoare.
,,Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceafa porc afumata
  • 500 gr fasole alba marunta
  • 1/2 lingurita bicarbonat sodiu
  • 1 ceapa mare galbena
  • 3 catei usturoi
  • 2 ardei iuti
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole alba cu ceafa afumata:

 

Fasolea alba se spala si se pune la inmuiat in apa calduta de pe o zi pe alta.

A doua zi se fierbe fasole in apa cu bicarbonat de sodiu.

Fierbeti 15 minute pana incepe sa clocoteasca.

Aruncati apa, limpeziti cu apa calda si continuati sa fierbeti in alta apa [ care se pune tot calduta ].

Atentie puneti tot apa calda [ sa nu caliti fasole si sa ramna coaja tare ].

Prin fierberea cu bicarbonat de sodiu se inmoaie coaja fasolei rapid si in al doilea rand fasolea va fi mai usor de digerat.

Fasolea se fierbe pana cand coaja este moale si interiorul patruns ca si o crema. Sarati usor.

Daca doriti puteti zdrobi sau mixa fasolea sa obtineti fasole batuta.

Ceafa de porc afumata se opareste cu apa fierbinte.

Curatati si feliati ceapa si usturoiul.

Portionati carnea in felii si o asezti intr-o tava.

Distribuiti ceapa si usturoiul peste carne. Adaugati o cana de apa. Piperati si dati la cuptor tava.

Verficati coacerea si daca este nevoie mai puneti putina apa.

Atentie !!! Nu mai sarati -afumatura este ea sarata.

Ceafa afumata este gata cand feliile sunt rumene.

In farfurie se serveste fasolea cu bucati rumene de ceafa afumata, decorate cu ardei iute rondele.

Nu uitati de muraturi sau de un pahar cu moare [ zeama de varza acra ].

                          Pofta Buna !!!!

TIPS-URI

1

Prin fierberea cu bicarbonat de sodiu se inmoaie coaja fasolei rapid si in al doilea rand fasolea va fi mai usor de digerat. Atentie !!! Nu mai sarati carnea -afumatura este ea sarata. Daca doriti, puteti zdrobi sau mixa fasolea sa obtineti fasole batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole alba cu ceafa afumata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane