Fasole batuta

de Bucataras Medi in Mancaruri de post, 7 Mar 2011 | 3761 vizualizari

 

De astazi a inceput Postul Pastelui.Ce spuneti, va servesc cu o fasolica batuta?

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 2-3 cepe
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi
  • 1/4 telina
  • 2-3 linguri bulion
  • cimbru
  • ulei
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Spalam fasolea si o lasam la inmuiat(eu de obicei o las de seara pana dimineata)in apa rece. A doua zi o punem la fiert , lasam sa dea in cateva clocote si aruncam apoi apa. Schimbam apa de doua ori iar apoi lasam fasolea la fiert in apa cat sa depaseasca nivelul boabelor de fasole .


Curatam intre timp legumele(2 cepe,ardeiul gras, morcovul , telina) le spalam , le taiem sau le dam prin razatoare si cand fasolea este pe jumatate fiarta le adaugam in oala.Condimentam cu sare si adaugam si putin cimbru .Daca mai este nevoie mai adaugam putina apa.Lasam pana cand totul este fiert si apa a scazut.Tragem vasul de pe foc , lasam putin sa se racoreasca apoi scurgem fasolea de zeama ( dar nu o aruncam).


Dam fasolea fie prin masina de tocat fie mixam cu ajutorul blenderului.Amestecam bine cu usturoiul zdrobit si condimentam dupa gust cu sare si piper.Adaugam cate putina zeama de fasole pana cand obtinem o consistenta dorita si amestecam bine.Separat intr-o tigaie incingem ulei si calim ceapa taiata solzisori peste care am presarat putina sare.Cand aceasta incepe sa devina aurie scurgem uleiul si il punem peste fasolea mixata si amestecam bine.Peste ceapa calita adaugam bulionul, amestecam continuu si lasam cateva minute pe foc.Asezam fasolea batuta intr-un vas iar deasupra garnisim cu ceapa calita.


Servim cu paine prajita si muraturi.


Este delicioasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

elena1988 1

16.03.2011, 11:39

Bucataras Medi 1

16.03.2011, 21:07

Elena.............

andreea_angelo 1

17.11.2012, 12:34

imi place,o sa treaca repede si usorul postul cu asemenea retete

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasole Batuta sau Frecata (Reteta Video)