Fasole batuta

de Bucataras Medi in Mancaruri de post, 7 Mar 2011 | 4051 vizualizari

 

De astazi a inceput Postul Pastelui.Ce spuneti, va servesc cu o fasolica batuta?

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 2-3 cepe
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi
  • 1/4 telina
  • 2-3 linguri bulion
  • cimbru
  • ulei
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Spalam fasolea si o lasam la inmuiat(eu de obicei o las de seara pana dimineata)in apa rece. A doua zi o punem la fiert , lasam sa dea in cateva clocote si aruncam apoi apa. Schimbam apa de doua ori iar apoi lasam fasolea la fiert in apa cat sa depaseasca nivelul boabelor de fasole .


Curatam intre timp legumele(2 cepe,ardeiul gras, morcovul , telina) le spalam , le taiem sau le dam prin razatoare si cand fasolea este pe jumatate fiarta le adaugam in oala.Condimentam cu sare si adaugam si putin cimbru .Daca mai este nevoie mai adaugam putina apa.Lasam pana cand totul este fiert si apa a scazut.Tragem vasul de pe foc , lasam putin sa se racoreasca apoi scurgem fasolea de zeama ( dar nu o aruncam).


Dam fasolea fie prin masina de tocat fie mixam cu ajutorul blenderului.Amestecam bine cu usturoiul zdrobit si condimentam dupa gust cu sare si piper.Adaugam cate putina zeama de fasole pana cand obtinem o consistenta dorita si amestecam bine.Separat intr-o tigaie incingem ulei si calim ceapa taiata solzisori peste care am presarat putina sare.Cand aceasta incepe sa devina aurie scurgem uleiul si il punem peste fasolea mixata si amestecam bine.Peste ceapa calita adaugam bulionul, amestecam continuu si lasam cateva minute pe foc.Asezam fasolea batuta intr-un vas iar deasupra garnisim cu ceapa calita.


Servim cu paine prajita si muraturi.


Este delicioasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

elena1988 1

16.03.2011, 11:39

Bucataras Medi 1

16.03.2011, 21:07

Elena.............

andreea_angelo 1

17.11.2012, 12:34

imi place,o sa treaca repede si usorul postul cu asemenea retete

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Fasole făcăluită fără prăjeală