Fasole batuta

de nyana in Mancaruri de post, 29 Noi 2009 | 5196 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole boabe
  • 6 cepe mari
  • un morcov mic
  • o telina mica
  • un pic de albitura
  • o ceapa mica
  • o cutiuta de bulion( sau 2 linguri)
  • 100 ml ulei
  • 6 catei de usturoi pisati
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Se fierbe fasolea cu morcovul, telina , albitura si ceapa(toate taiate marunt ca pentru ciorba). Cand fasolea s-a fiert foarte tare se da de pe foc si se pune intr-un bol inalt si se macina cu blenderul sau cu mixterul pana devine o pasta.

Se calesc cele 6 cepe cu 100 ml ulei pana cand ceapa s-a rumenit, apoi adaugam usturoiul pisat mai calim un pic si la sfarsit adaugam bulionul.

Fasolea pasta se amesteca cu 2 linguri de ceapa si cu o lingura de ulei (cel in care s-a calit ceapa) se omogenizeaza bine  apoi se aseaza intr-un castron si se pune restul de ceapa deasupra.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Teo 1

01.12.2009, 20:40

IMI PLACE CA, V-ATI gandit la ziua Romaniei sa gatiti fasole batuta;chiar buna!

rivka 1

04.12.2009, 10:50

e foarte buna fasolea...cu castraveti murati...mmmm
azi fac si eu!

Dana Cristea - pusikmea 1

05.04.2010, 17:31

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta