Fasole batuta

de nyana in Mancaruri de post, 29 Noi 2009 | 5158 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole boabe
  • 6 cepe mari
  • un morcov mic
  • o telina mica
  • un pic de albitura
  • o ceapa mica
  • o cutiuta de bulion( sau 2 linguri)
  • 100 ml ulei
  • 6 catei de usturoi pisati
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Se fierbe fasolea cu morcovul, telina , albitura si ceapa(toate taiate marunt ca pentru ciorba). Cand fasolea s-a fiert foarte tare se da de pe foc si se pune intr-un bol inalt si se macina cu blenderul sau cu mixterul pana devine o pasta.

Se calesc cele 6 cepe cu 100 ml ulei pana cand ceapa s-a rumenit, apoi adaugam usturoiul pisat mai calim un pic si la sfarsit adaugam bulionul.

Fasolea pasta se amesteca cu 2 linguri de ceapa si cu o lingura de ulei (cel in care s-a calit ceapa) se omogenizeaza bine  apoi se aseaza intr-un castron si se pune restul de ceapa deasupra.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Teo 1

01.12.2009, 20:40

IMI PLACE CA, V-ATI gandit la ziua Romaniei sa gatiti fasole batuta;chiar buna!

rivka 1

04.12.2009, 10:50

e foarte buna fasolea...cu castraveti murati...mmmm
azi fac si eu!

Dana Cristea - pusikmea 1

05.04.2010, 17:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu praz si ciuperci