Placinte cu halva si paste...de post

de Angelica in Mancaruri de post, 30 Mar 2016 | 2073 vizualizari

 

De cand fac aceste placinte n-am intalnit om pe care l-am servit  sa nu exclame:'' Ceeee?Placinte cu halva?????'' Daaaa!!!Placinte cu halva, super-mega-delicioase''. O reteta extraordinar de buna!Va incurajez sa le incercati cu mare drag! Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg. faina
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr. drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 50 ml. ulei
  • 600 ml. apa calduta
  • Umplutura:
  • 500 gr. halva
  • 150 gr. paste inele
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu halva si paste...de post:

Incepem mai intai sa pregatim aluatul asa:

1.Punem intr-un vas mai mare faina cernuta si apoi sarea.

2.Dizolvam drojdia in putina apa, punem zaharul si amestecam pana la omogenizare.

3.Turnam lichidul peste faina si incepem sa framantam usor turnand treptat cate putina apa.Trebuie sa obtinem un aluat cu o consistenta elastica, dar in acelasi timp pufos.

4.Adaugam uleiul si mai framantam energic inca o data pana totul este bine incorporat.

5.Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa stea la dospit pana isi dubleaza volumul.

6.Dupa acest timp rasturnam aluatul din vas pe masa de lucru si il rupem in 15 bucatele egale.Le dam o forma rotunda, sau, usor alungita si le lasam sa mai stea la dospit inca vreo 15 minute.


Cat timp stau la dospit pregatim umplutura asa:

1.Punem intr-o oala apa cu sare.Cand apa fierbe, adaugam paste inele si le fierbem timp de 6 minute.Le strecuram si le lasam sa se raceasca complet.

2.Intr-un castron punem halvaua sfarmata.

3.Adaugam pastele si cu o lingura de lemn amestecam bine pana pastele sunt bine invaluite.


4.Pudram apoi masa cu faina, intindem pe rand fiecare bucata in forma dreptunghiulara (aproximativa).



Incepem sa le umplem asa:

1.Punem pe o jumatate din foaia de aluat umplutura de halva si paste.

2.Inchidem ca un portofel, presam bine marginile si le lasam sa stea 5 minute la odinha.

3.Intre timp umplem si restul placintelor pana terminam tot aluatul.


4.Punem pe foc o tigaie de fonta, sau alt fel de tigaie cu peretii grosi, fara ulei, si o lasam la incins.

5.Cand este fierbinte, reducem focul la minim si punem placintele (pe rand) la prajit .Punem un capac si lasam sa se prajeasca.

6.Cand sunt rumene pe o parte, cu o spatula le intoarcem si punem inapoi capacul.

7.Trebuie sa avem rabdare pana placintele sunt rumen-aurii.

8.Atunci le scoatem, le punem pe un prosop de bucatarie si le servim calde sau reci fiecare cum doreste pentru ca sunt la fel de gustoase.


Pofta mare va doresc!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu halva si paste...de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Geanina87 1

31.03.2016, 08:39

Ce bine arata!

Ksenya 1

31.03.2016, 08:52

cu halva am mai mancat ,dar si cu paste nu,trebuie incercata si varianta ta

Angelica 1

03.04.2016, 12:54

Azi am si eu in plan aceste placinte, plus cateva cu magiun.Abia astept sa fie gata.
O zi buna tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu orez si ciuperci