Placinte cu halva si paste...de post

de Angelica in Mancaruri de post, 30 Mar 2016 | 2708 vizualizari

 

De cand fac aceste placinte n-am intalnit om pe care l-am servit  sa nu exclame:'' Ceeee?Placinte cu halva?????'' Daaaa!!!Placinte cu halva, super-mega-delicioase''. O reteta extraordinar de buna!Va incurajez sa le incercati cu mare drag! Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg. faina
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr. drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 50 ml. ulei
  • 600 ml. apa calduta
  • Umplutura:
  • 500 gr. halva
  • 150 gr. paste inele
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu halva si paste...de post:

Incepem mai intai sa pregatim aluatul asa:

1.Punem intr-un vas mai mare faina cernuta si apoi sarea.

2.Dizolvam drojdia in putina apa, punem zaharul si amestecam pana la omogenizare.

3.Turnam lichidul peste faina si incepem sa framantam usor turnand treptat cate putina apa.Trebuie sa obtinem un aluat cu o consistenta elastica, dar in acelasi timp pufos.

4.Adaugam uleiul si mai framantam energic inca o data pana totul este bine incorporat.

5.Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa stea la dospit pana isi dubleaza volumul.

6.Dupa acest timp rasturnam aluatul din vas pe masa de lucru si il rupem in 15 bucatele egale.Le dam o forma rotunda, sau, usor alungita si le lasam sa mai stea la dospit inca vreo 15 minute.


Cat timp stau la dospit pregatim umplutura asa:

1.Punem intr-o oala apa cu sare.Cand apa fierbe, adaugam paste inele si le fierbem timp de 6 minute.Le strecuram si le lasam sa se raceasca complet.

2.Intr-un castron punem halvaua sfarmata.

3.Adaugam pastele si cu o lingura de lemn amestecam bine pana pastele sunt bine invaluite.


4.Pudram apoi masa cu faina, intindem pe rand fiecare bucata in forma dreptunghiulara (aproximativa).



Incepem sa le umplem asa:

1.Punem pe o jumatate din foaia de aluat umplutura de halva si paste.

2.Inchidem ca un portofel, presam bine marginile si le lasam sa stea 5 minute la odinha.

3.Intre timp umplem si restul placintelor pana terminam tot aluatul.


4.Punem pe foc o tigaie de fonta, sau alt fel de tigaie cu peretii grosi, fara ulei, si o lasam la incins.

5.Cand este fierbinte, reducem focul la minim si punem placintele (pe rand) la prajit .Punem un capac si lasam sa se prajeasca.

6.Cand sunt rumene pe o parte, cu o spatula le intoarcem si punem inapoi capacul.

7.Trebuie sa avem rabdare pana placintele sunt rumen-aurii.

8.Atunci le scoatem, le punem pe un prosop de bucatarie si le servim calde sau reci fiecare cum doreste pentru ca sunt la fel de gustoase.


Pofta mare va doresc!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu halva si paste...de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Geanina87 1

31.03.2016, 08:39

Ce bine arata!

Ksenya 1

31.03.2016, 08:52

cu halva am mai mancat ,dar si cu paste nu,trebuie incercata si varianta ta

Angelica 1

03.04.2016, 12:54

Azi am si eu in plan aceste placinte, plus cateva cu magiun.Abia astept sa fie gata.
O zi buna tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci