Fasole batuta

de mena29 in Mancaruri de post, 29 Mai 2015 | 1536 vizualizari

 

Fasole batuta,fasole frecata sau facaluita. Corect nu este pentru ca noi acum, avem la dispozitie aparatura electronica, nu o mai batem, frecam sau facaluim. Fierbem fasolea bine si o facem pasta cu blenderul vertical, in robotul de bucatarie sau care cum. In fine, eu nu am stiut cum sa-i spun altfel asa ca am lasat-o fasole batuta. :))))) Ce pot sa va spun este ca noua ne place tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • 120 ml ulei
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • cativa fulgi de ardei iute uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Am pus fasolea de sara pana dimineata la inmuiat. Am scurs a doua zi apa de pe ea,am pus-o intr-o oala si am acoperit-o cu apa rece.Am pus-o la fiert.Cand a dat apa in clocot,am aruncat apa de pe ea si am pus alta apa fierbinte peste ea.Am lasat sa mai dea cateva clocote si din nou am schimbat apa,am mai procedat inca o data tot asa dupa care am adaugat moscovul si am lasat-o sa fiarba bine. Cand s-a fiert fasolea,am scurs apa de pe ea insa intr-o cana mi-am pastrat cam 200 ml apa. Am pasat bine fasolea fierbinte si morcovul cu blenderul vertical si am tot adaugat cate putin din apa scursa de pe fasole.


Am curatat cele doua cepe,le-am spalat si le-am tocat marunt. Am calit ceapa in uleiul incins pana a devenit sticloasa,am adaugat boiaua si fulgii de ardei iute. Fulgii de ardei iute nu sunt obligatorii insa mie imi place mancarea usor picanta si de aceea ii adaug in tot ce se pot adauga.


Am pus intr-un vas fasolea careia i-am potrivit gustul cu sare si piper,deasupra am pus ceapa calita. Am servit fasolea cu muraturi,castraveti si gogosari.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (20)

mena29 1

30.05.2015, 22:16

Da Diuto,cu blenderul )

Gicuta69 1

02.06.2015, 07:51

mena29 1

02.06.2015, 16:46

Gicuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08