Fasole batuta

de mena29 in Mancaruri de post, 29 Mai 2015 | 4190 vizualizari

 

Fasole batuta,fasole frecata sau facaluita. Corect nu este pentru ca noi acum, avem la dispozitie aparatura electronica, nu o mai batem, frecam sau facaluim. Fierbem fasolea bine si o facem pasta cu blenderul vertical, in robotul de bucatarie sau care cum. In fine, eu nu am stiut cum sa-i spun altfel asa ca am lasat-o fasole batuta. :))))) Ce pot sa va spun este ca noua ne place tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • 120 ml ulei
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • cativa fulgi de ardei iute uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Am pus fasolea de sara pana dimineata la inmuiat. Am scurs a doua zi apa de pe ea,am pus-o intr-o oala si am acoperit-o cu apa rece.Am pus-o la fiert.Cand a dat apa in clocot,am aruncat apa de pe ea si am pus alta apa fierbinte peste ea.Am lasat sa mai dea cateva clocote si din nou am schimbat apa,am mai procedat inca o data tot asa dupa care am adaugat moscovul si am lasat-o sa fiarba bine. Cand s-a fiert fasolea,am scurs apa de pe ea insa intr-o cana mi-am pastrat cam 200 ml apa. Am pasat bine fasolea fierbinte si morcovul cu blenderul vertical si am tot adaugat cate putin din apa scursa de pe fasole.

Am curatat cele doua cepe,le-am spalat si le-am tocat marunt. Am calit ceapa in uleiul incins pana a devenit sticloasa,am adaugat boiaua si fulgii de ardei iute. Fulgii de ardei iute nu sunt obligatorii insa mie imi place mancarea usor picanta si de aceea ii adaug in tot ce se pot adauga.

Am pus intr-un vas fasolea careia i-am potrivit gustul cu sare si piper,deasupra am pus ceapa calita. Am servit fasolea cu muraturi,castraveti si gogosari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fasole frecata