Cozonac cu stafide, de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 14 Dec 2014 | 24740 vizualizari

 

Ce cozonac cu oua, lapte si unt, un cozonac de post, cu aroma de portocala, pufos este o bunatate in aceste zile pana ajungem la cozonacii de sarbatori. Haideti repede la o feliuta!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 280 ml apa minerala
  • 1 plic drojdie uscata
  • 5 linguri ulei
  • 130 gr zahar
  • 1 lingura nuca de cocos
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 150 gr stafide
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 2 bucati rahat (optional)
  • 1 lingura mac
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu stafide, de post:

Intr-un bol cernem faina, adaugam zaharul, zaharul cu pastai de vanilie, drojdia si nuca de cocos. Le amestecam cu o paleta de silicon. Apa minerala o punem pe foc pana devine calduta, incepem sa o turnam treptat peste ingredientele uscate, coaja rasa de portocala si framantam. O sa obtinem un aluat elastic, dar usor lipicios, iar la final incorporam uleiul. Presaram faina pe fundul bolului si lasam aluatul la dospit circa o ora, acoperit si la loc cald. Intr-un ibric punem niste apa pana da in clocot. O dam deoparte, adaugam esenta de rom, stafidele si le lasam 10-15 minute pana se umfla apoi le scurgem bine. Aluatul dospit il impartim in doua. Intindem prima foaie, presaram stafide si rulam. La fel procedam si cu celalalt, doar ca eu am pus si cateva bucatele de rahat. Tapetam cu hartie de copt doua tavi de cozonac potrivite, asezam cozonacii. Ii lasam sa dospeasca cam 15 minute. Am pregatit un sirop din putina apa, zahar pudra, putina esenta de vanilie. L-am pus pe foc la clocotit, apoi l-am lasat pana a devenit caldut. Cu acest sirop ungem cozonacii si presaram mac deasupra. Ii introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute pana se rumenesc frumos. Cand ii scoatem, ii ungem iar cu sirop si ii acoperim fierbinti pentru a se pastra fragezi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu stafide, de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac de post cu stafide,curmale si cacao