Spanac scazut

de nana in Mancaruri de post, 4 Mar 2010 | 19039 vizualizari

 

pentru ca vine primavara si pentru ca il gasesti de cumparat proaspat cules si pentru ca mamica mea m-a invatat cum sa-l prepar; o mancarica de post, foarte gustoasa si satioasa... noi mancam toti in casa spanac, si ne place foarte mult; il poti combina cu ochiuri de oua, carnaciori, chiftelutze... eu il mananc cu rosii :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac
  • 1 caciulie usturoi
  • 5 linguri de ulei
  • 2 linguri faina
  • 3 lingurite sare
  • 1 lingurita rasa boia dulce
  • 4 litrii apa (pt fiert spanac)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac scazut:

Mai intai pui apa la fiert cu 2 lingurite de sare; intre timp speli spanacul si cand apa clocoteste pui spanacul si il lasi 15 min la fiert. Apoi, strecori bine spanacul si din apa in care a fiert, se opresc 5 polonice de apa; si, toci bine-bine snanacul.

Separat, tai usturoiul foarte marunt si il pui la calit intr-o cratita - cam 1 min - dupa care pui boia si amesteci de 2-3 ori si apoi pui spanacul tocat si amesteci bine; apoi, pui cele 5 polonice de apa pe rand si amesteci pana se incorporeaza si pui cratita la fiert 5 min.

Din faina si 1/2 cana de apa faci o ingrosala si o pui peste spanacul fiert (amesteci bine sa nu se faca cocoloase) si mai lasi la fiert 5 min, la foc mic.

Si gata... poftim la masa. Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac scazut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

tiby 1

24.04.2010, 10:50

foarte bun spanacul... si sanatos ! acuma, nu vreau sa fiu rau... dar daca il servesti alaturi de ochiuri de oua, carnaciori sau chiftelute atunci mai bine il faci cu lapte sau smantana in loc de cele 5 polonice de apa...e mult mai gustos... reteta ta e perfecta pt post dar alaturi de alte produse de post (din soia de ex.)...

nana 1

03.05.2010, 23:39

da, ai mare dreptate, poate fi facut si cu lapte

nana 1

04.05.2010, 11:24

insa atunci n-ar mai fi de post, si eu am trecut reteta ca mancare de post

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

7630 puncte

Rocsi

7550 puncte

anca_rm

7200 puncte

oanapl

6290 puncte

Valclaudia

6150 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert bomboane Raffaello
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 29

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!