pentru ca vine primavara si pentru ca il gasesti de cumparat proaspat cules si pentru ca mamica mea m-a invatat cum sa-l prepar; o mancarica de post, foarte gustoasa si satioasa... noi mancam toti in casa spanac, si ne place foarte mult; il poti combina cu ochiuri de oua, carnaciori, chiftelutze... eu il mananc cu rosii :)
Mai intai pui apa la fiert cu 2 lingurite de sare; intre timp speli spanacul si cand apa clocoteste pui spanacul si il lasi 15 min la fiert. Apoi, strecori bine spanacul si din apa in care a fiert, se opresc 5 polonice de apa; si, toci bine-bine snanacul.
Separat, tai usturoiul foarte marunt si il pui la calit intr-o cratita - cam 1 min - dupa care pui boia si amesteci de 2-3 ori si apoi pui spanacul tocat si amesteci bine; apoi, pui cele 5 polonice de apa pe rand si amesteci pana se incorporeaza si pui cratita la fiert 5 min.
Din faina si 1/2 cana de apa faci o ingrosala si o pui peste spanacul fiert (amesteci bine sa nu se faca cocoloase) si mai lasi la fiert 5 min, la foc mic.
Si gata... poftim la masa. Pofta buna!!
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro