Fasole batuta

de violeta30 in Mancaruri de post, 29 Mar 2016 | 1484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata
  • ulei
  • 3 cepe
  • 400 ml bulion
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • condimente
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Alegem fasolea si o punem la inmuiat in apa calduta, de preferat cu o seara inainte de a o pregati.

Punem fasolea la fiert, si pe tot parcursul fierberii vom schimba apa de vreo 3 ori pentru a nu produce gaze la stomac. Vom avea in vedere sa punem peste fasole, dupa ce aruncam apa de 2 ori, numai apa fiarta, astfel vom avea bobul moale, altfel se va intari. 

In ultima apa (a treia) vom pune 1 ceapa, morcovul cuburi, ardeiul cuburi, delikat sau sare, 2 linguri de ulei si vom fierbe pana va fierbe bine bobul.

Scurgem fasolea de supa, iar boabele le vom pasa cu pasatorul de legume pana va deveni o pasta fina.

Cele doua cepe le vom cali bine si apoi vom adauga bulionul. Lasam pana scade bine si va deveni un sos mai gros.

Peste piureul de fasole vom aduga mujdei de usturoi in functie de preferinta. Vom condimenta cu sare si piper.

Asezam intr-un vas piureul de fasole si pe deasupra vom unge bine cu sosul de ceapa.

Se serveste pe felii de paine cu fasii de gogosar/ardei.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

noiinbucatarie 1

29.03.2016, 23:50

Gherca Daniela 1

30.03.2016, 13:35

buna!

mirela0911 1

31.03.2016, 11:21

Bună!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA