Fasole batuta

de violeta30 in Mancaruri de post, 29 Mar 2016 | 1976 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata
  • ulei
  • 3 cepe
  • 400 ml bulion
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • condimente
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Alegem fasolea si o punem la inmuiat in apa calduta, de preferat cu o seara inainte de a o pregati.


Punem fasolea la fiert, si pe tot parcursul fierberii vom schimba apa de vreo 3 ori pentru a nu produce gaze la stomac. Vom avea in vedere sa punem peste fasole, dupa ce aruncam apa de 2 ori, numai apa fiarta, astfel vom avea bobul moale, altfel se va intari.


In ultima apa (a treia) vom pune 1 ceapa, morcovul cuburi, ardeiul cuburi, delikat sau sare, 2 linguri de ulei si vom fierbe pana va fierbe bine bobul.


Scurgem fasolea de supa, iar boabele le vom pasa cu pasatorul de legume pana va deveni o pasta fina.


Cele doua cepe le vom cali bine si apoi vom adauga bulionul. Lasam pana scade bine si va deveni un sos mai gros.


Peste piureul de fasole vom aduga mujdei de usturoi in functie de preferinta. Vom condimenta cu sare si piper.


Asezam intr-un vas piureul de fasole si pe deasupra vom unge bine cu sosul de ceapa.


Se serveste pe felii de paine cu fasii de gogosar/ardei.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

noiinbucatarie 1

29.03.2016, 23:50

Gherca Daniela 1

30.03.2016, 13:35

buna!

mirela0911 1

31.03.2016, 11:21

Bună!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasole frecata