Fasole batuta

de Oana in Mancaruri de post, 27 Sep 2017 | 11366 vizualizari

 

Fasolea batuta, facaluita sau frecata, cu sau fara ceapa prajita, oricum ar fi, este delicioasa!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras
  • 2 foi de dafin
  • sare si piper dupa gust
  • 2 crengute de cimbru
  • 1 lingurita menta uscata
  • 1 ceapa taiata solzisori
  • 1 lingura pasta de tomate
  • ½ lingurita paprika dulce
  • ½ lingurita zahar
  • 5 catei de usturoi
  • cateva linguri cu ulei de floarea soarelui
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Ca sa fiarba mai repede, este bine sa lasi fasolea la inmuiat in apa rece cel putin 10 ore sau peste noapte.
Scurge apoi apa si spala bine fasolea inmuiata, apoi pune-o la fiert in apa fierbinte. Las-o sa fiarba 10 minute si scurge apa, apoi pune din nou apa clocotita si lasa sa fiarba. Repeta procedeul de inca doua ori.
Cand fasolea este aproape fiarta, adauga legumele taiate in cuburi mari, condimenteaza cu sare si piper, foi de dafin si crengute de cimbru. Optional, poti adauga o lingurita de menta uscata pentru a evita balonarea. Lasa totul sa fiarba pana ce fasolea si legumele sunt moi.
Scurge zeama, scoate foile de dafin si crengutele de cimbru, apoi mixeaza cu un blender vertical pana obtii o crema fina. Adauga usturoiul zdrobit bine, 3-4 linguri cu ulei si daca mai este cazul, putina zeama fierbinte.
Lasa fasolea batuta deoparte si pune intr-o tigaie 2 linguri cu ulei, apoi adauga ceapa taiata solzisori si putina sare si las-o sa se inmoaie. Adauga paprika dulce, apoi bulionul, zaharul si cateva linguri din zeama in care a fiert fasolea si lasa sa fiarba la foc mic pana scade.
Serveste fasolea batuta cu ceapa calita deasupra, cu paine proaspata sau prajita, este nemaipomenita!
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute vegetariene in frunze de salata