Supa crema de rosii

de marianascarlat in Mancaruri de post, 28 Mar 2013 | 3633 vizualizari

 

Cred ca v-ati dat seama pana acum ca principalul beneficiar al preparatelor mele este ful meu Alex.
Lui ii plac doar doua feluri de supa: supa de gaina de tara cu galusti si supa crema de rosii.
Pentru ca am avut cateva rosii de la tara bine coapte i-am facut supa asta( nu acum, asta vara, acum doar o postez)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 1 ceapa,
  • 2 morcov,
  • 1 cartof (mare),
  • o telina mica
  • un pastarnac
  • 1 adrel rosu,
  • 2 kg. rosii coapte bine,
  • 2 linguri ulei,
  • 3 l. apa
  • 2 linguri de orez
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii:

Zarzavatul bine spalat, curatat si taiat in bucati cat de cat mai mici si mai subtirele(nu tocat ca pentru ciorba) l-am pus la fiert intr-o oala cu 3 litri de apa.


Rosiile spalate si taiate in 4 le-am dat prin separatorul de rosii atasat la masina de tocat.


Dupa ce zarzavatul a fiert cam 30 de minute, am strecurat supa iar zarzavatul in afara de ceapa si ardei, l-am pus in blender si l-am facut crema.


Sucul de rosii rezultat impreuna cu supa de legume si cu legumele pasate le-am pus intr-o oala si le-am pus din nou la fiert, dupa 10 minute am adaugat si orezul spalat si am mai lasat sa fiarba pana a fiert si orezul. Am adaugat sare si 2 linguri de ulei si dupa cateva clocote am stins focul si am adaugat patrunjelul tocat.Am acoperit oala si am lasat supa sa se raceasca cat decat ca sa poata fi pusa in farfurii.


Eu am mancat supa cu crutoane, Alex fara.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

28.03.2013, 16:25

Rocsi 1

28.03.2013, 20:33

marianascarlat 1

28.03.2013, 20:43

Multumesc mult pentru comentarii!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec din albusuri cu ciocolata
  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 31

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supă cremă de spanac