Fasole batuta cu ceapa calita si boia

de Corinuta in Mancaruri de post, 18 Sep 2013 | 24224 vizualizari

 

Este o mancare buna si consistenta, hranitoare pentru ca are proteine, merge foarte bine in post, dar nu numai! Nu cred ca tre sa va mai spun pentru cine am facut-o. Reteta e a lui Buni. Pup Buni draga!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole uscata cu bob mic
  • 1 ceapa mare
  • 1-2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper macinat
  • 3 cepe mari albe sau rosii
  • 1 lingurita boia iute sau dulce
  • 2 linguri rosii pasate
  • 3-4 linguri ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ceapa calita si boia:

Se pune fasolea la inmuiat de cu seara. A doua zi se arunca apa in care a stat si se pune la fiert in alta apa. Cand da in clocot se mai schimba o data apa si se pune iar la fiert impreuna cu cartofii.


Cam dupa 30-40 de minute, se adauga morcovii si ceapa curatate si tocate, sare si piper macinat.


Cand sunt fierte toate, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin, apoi se paseza impreuna cu cele 3 linguri de ulei. Se gusta si se mai condimenteaza daca trebuie.


Cele trei cepe se curata si se taie felii, apoi se calesc in uleiul incins pana se inmoaie. La sfarsit se adauga boiaua si rosiile si se mai fierb cateva minute.


Se servesc calde cu muraturi.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca aveti, adaugati si o lingurita de cimbru cand fasolea e aproape fiarta

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ceapa calita si boia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 15:38

asa imi place si mie

reisnaor_2006 1

27.03.2015, 16:23

mihaelar63 1

12.04.2017, 01:53

Ce frumoasa prezentare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Creveti cu noodles