Fasole batuta cu ceapa calita si boia

de Corinuta in Mancaruri de post, 18 Sep 2013 | 32308 vizualizari

 

Este o mancare buna si consistenta, hranitoare pentru ca are proteine, merge foarte bine in post, dar nu numai! Nu cred ca tre sa va mai spun pentru cine am facut-o. Reteta e a lui Buni. Pup Buni draga!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole uscata cu bob mic
  • 1 ceapa mare
  • 1-2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper macinat
  • 3 cepe mari albe sau rosii
  • 1 lingurita boia iute sau dulce
  • 2 linguri rosii pasate
  • 3-4 linguri ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ceapa calita si boia:

Se pune fasolea la inmuiat de cu seara. A doua zi se arunca apa in care a stat si se pune la fiert in alta apa. Cand da in clocot se mai schimba o data apa si se pune iar la fiert impreuna cu cartofii.

Cam dupa 30-40 de minute, se adauga morcovii si ceapa curatate si tocate, sare si piper macinat.

Cand sunt fierte toate, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin, apoi se paseza impreuna cu cele 3 linguri de ulei. Se gusta si se mai condimenteaza daca trebuie.

Cele trei cepe se curata si se taie felii, apoi se calesc in uleiul incins pana se inmoaie. La sfarsit se adauga boiaua si rosiile si se mai fierb cateva minute. 

Se servesc calde cu muraturi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca aveti, adaugati si o lingurita de cimbru cand fasolea e aproape fiarta

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ceapa calita si boia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

-Marius- 1

10.04.2019, 06:46

BogdanC 1

11.12.2019, 11:21

Suuuuuper buna, nu am pus morcovi, dar am pus la 1 kg fasole (fiarta de 4 ori ), legumele rase pe semi-lama, 5 catei usturoi si 1/2 lingurita boia iute in compozie.
Produs nerecomandat diabeticilor sa il gateasca. (pana il pasezi dispare incet , incet, de pe ax pasator, de pe vasul pasatorului, mai de gustat)

Aurelia 07_07 1

14.12.2019, 17:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Varza murata calita, o reteta gustoasa ca la mama acasa