Fasole batuta, orientala (Byesar)

de AlexTeacher in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2016 | 1826 vizualizari

 

O altfel de fasole batuta... mai buna ! :) 

 

INGREDIENTE

    • Fasole bob gigant – cca 500 g
    • Usturoi – 5-6 catei
    • Chimion – 1 lingurita rasa
    • Chimen – ½ lingurita
    • Ulei de masline extravirgin – 80 – 100 ml
    • Zeama de lamaie – 2 linguri
    • Frunze de menta pentru décor
    • Boia dulce – 1 lingurita
    • Piper cayenne – 1 lingurita rasa
    • Ceapa rosie pentru décor
    • Extra ulei de masline pentru décor
    • Extra boia pentru décor
    • Coriandru proaspat – 1 legatura
    • Sare si piper alb – dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta, orientala (Byesar):



  • Coaceti usturoiul in cuptor;




  • Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte;




  • Puneti-o la fiert cu sare (timpul de fierbere al fasolei este influentat de calitatea sa);




  • Cand bobul s-a fiert, scurgeti apa intr-un castron;




  • Treceti boabele prin sita (pentru a ramane teaca fiecareia acolo);




  • Compozitia rezultat-o introduceti-o intr-un blender, impreuna cu uleiul de masline, chimionul, chimenul, boia dulce si piper cayenne, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi copt si suficienta zeama din cea in care a fiert fasolea, ca dupa ce o blendati sa obtineti o pasta fina, cremoasa;




  • Taiati ceapa rosie cubulete mici;




  • Tocati coriandrul marunt;




  • Serviti fasolea cu ceapa rosie si coriandru, decorata cu boia, putin ulei de masline si frunze de menta;




  • Prajiti paine sau serviti alaturi de pita;



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta, orientala (Byesar)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

COMENTARII (17)

Camelya 1

20.03.2016, 10:49

Delicioasa!

Geanina87 1

20.03.2016, 17:11

mena29 1

29.03.2016, 18:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta